Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

"Brüderschaft" la Recife?: SUA - Germania, meciul zilei de astăzi la Cupa Mondială

GALERIE
klinsmann-low
  • klinsmann-low
- +

În grupa H, ruşii speră să dreagă busuiocul în faţa Algeriei

 
 
Meciul de la Recife stârneşte deja multe comentarii printre specialişti, jurnalişti sau microbişti de tot felul, din cauza unei situaţii de clasament care se întâlneşte deseori în ultima rundă de grupe ale Campionatului Mondial sau European. La un moment dat, această situaţie genera o axiomă: Dacă două echipe au nevoie de un rezultat pentru calificare, îl realizează. Se ştie faimosul RFG - Austria (1-0) de la Mondialul din 1982, sau scandalosul "blat nordic" de la Euro 2004 (Suedia - Danemarca 2-2). Alteori, în această situaţie, echipele preferă să joace corect, la victorie, ignorând siguranţa unui rezultat călduţ. Exemplul cel mai recent este de la precedenta Cupă Mondială, când Uruguay a învins Mexicul în grupă, deşi rezultatul de egalitate le favoriza pe ambele echipe sud-americane. Noroc că Franţa, aflată în aceeaşi grupă, a avut un Mondial execrabil şi a pierdut cu Africa de Sud. În privinţa meciului Germania - SUA sunt două elemente care amplifică suspiciunile. Primul ţine de faptul că unele echipe cu ambiţie doresc să câştige grupa, fie din orgoliu, fie dintr-un calcul care derivă din preferinţa pentru un adversar sau altul în optimi. Însă câştigătoarea grupei G (Germania sau SUA) nu va avea un adversar din cale afară de periculos în optimi (grupa H). Al doilea se leagă de cei doi antrenori germani care vor fi faţă în faţă la Recife. În 2006, echipa Germaniei îl avea antrenor pe Jürgen Klinsmann, actualul selecţioner al SUA, iar mâna dreaptă a lui "Klinsi" era nimeni altul decât Joachim Löw, care conduce acum "Mannschaft-ul. Nimeni nu poate băga mâna în foc că cei doi buni prieteni se vor înţelege, dar teme de speculaţie există din belşug.
Dincolo, în capitala Braziliei, se va da cu siguranţă o bătălie zdravănă între Portugalia şi Ghana, dar cu speranţa că şi echipele de la Recife se vor bate pentru victorie. Cristiano Ronaldo şi colegii lor au şanse foarte puţine de a realiza lovitura, iar Ghana, care la prima participare a rămas în optimi, iar la a doua în sferturi, speră să devină prima echipă africană care se califică în optimile Cupei Mondiale.
Tot astăzi se încheie conturile şi în grupa H: Belgia este calificată şi tocmai de aceea meciul de urmărit este Rusia - Algeria. Algerienii au impresionat la această competiţie, dar totul s-ar putea duce de râpă, dacă pierd meciul cu echipa rusă. O fărâmă de şansă are şi Coreea, însă asiaticilor le trebuie o victorie la minimum trei goluri diferenţă în faţa "diavolilor" roşii şi asta în condiţiile unei remize în celălatt meci de la Curitiba.
 
Meciurile de astăzi
 
* Portugalia – Ghana (grupa G, ora 19:00, Brasilia)
Portugalia: Beto – J.Pereira, Pepe, Br. Alves, Carvalho – Moutinho, Veloso, Meireles – Nani, Eder, Ronaldo. Selecţioner: Paulo Bento
Ghana: Dauda – Afful, Boye, Mensah, Asamoah – Wakaso, Rabiu, J.Ayew, A.Ayew – K.Boateng, Gyan. Selecţioner: James Appiah.
Arbitru: Nawaf Shukralla (Bahrain)
 
SUA - Germania (grupa G, ora 19:00, Recife)
 
SUA: Howard – Johnson, Cameron, Besley, Beasley - Bedoya, Jones, Bradley, Zusi – Dempsey. Selecţioner: Jürgen Klinsmann.
Germania: Neuer – J. Boateng, Mertesäcker, Hummels, Höwedes – Khedira, Lahm – Kroos, Özil, Müller – Götze. Selecţioner: Joachim Löw.
Arbitru: Ravşan Irmatov (Uzbekistan).
Clasament: 1. Germania – 4 p (6-2); 2. SUA – 4 p (4-3); 3. Ghana – 1 p (3-4); 4. Portugalia – 1 p (2-6).
 
 
Algeria – Rusia (grupa H, ora 23:00, Curitiba)
Algeria: Mbolhi – Mandi, Bougherra, Halliche, Mesbah – Medjani, Bentaleb – Feghouli, Brahimi, Djabou – Slimani. Selecţioner: Vahid Halilhodzic.
Rusia: Akinfeev – Kozlov, Berezuţki, Ignaşevici, Kombarov – Gluşakov – Samedov, Dzagoev, Faizulin, Kanunnikov – Kerjakov. Selecţioner: Fabio Capello.
Arbitru: Çuneyt Çakîr (Turcia).
 
Coreea de Sud – Belgia (grupa H, ora 23:00, Sao Paulo)
Coreea de Sud: Jung Sung-ryong – Lee Yong, Hong Jeong-bo, Kim Young-gwon, Yun Suk-young – Han Kook-young - Ki Sung-yueng – Lee Chung-yong, Koo Ja-cheol, Son Heung-min – Park Chu-young.  Selecţioner: Hong Myung-bo.
Belgia: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany, Vertonghen – Fellaini, Witsel – Mertens, De Bruyne, Hazard – Origi. Selecţioner: Marc Wilmots.
Arbitru: Benjamin Williams (Australia)
Clasament: 1. Belgia – 6 p (3-1); 2. Algeria – 3 p (5-4); 3. Rusia – 1 p (1-2); 4. Coreea de Sud – 1 p (3-4)
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri