BRAVO! Cât de mult au muncit elevii din Iași care au luat 10 la BAC (UPDATE)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

BRAVO! Cât de mult au muncit elevii din Iași care au luat 10 la BAC (UPDATE)

GALERIE
Mihaela Coroaba zecist Podu Iloaiei
  • Mihaela Coroaba zecist Podu Iloaiei
- +

12 medii de 10 la bacalaureat au fost în județul Iași înainte de contestații, 11 la licee din municipiu și una la Podu Iloaiei. Ce spun zeciștii?

Mihaela Coroabă, singura elevă cu media 10 la bacalaureat din afara municipiului Iasi, de la Liceul Tehnologic "Haralamb Vasiliu" Podu Iloaiei, își dorește să studieze medicina generală la UMF Iași.

Eleva afirmă că nu s-a pregătit în mod special pentru bacalaureat, însă au ajutat-o orele desfășurate online, dar și faptul că a putut participa la liceu la lecții de pregătire suplimentare la centrul deschis prin programul Rose.

Cititi si: FELICITĂRI! Ea este Maria Elisabeta, fata de la sat care a luat 10 la Evaluare fără meditații

“Vreau să folosesc 2 minute din cele 15 minute de faima alocate unui om în viață pentru a o felicita pe sora mea mai mică Mihaela Coroaba pentru reușita ei de a lua 10 la bacalaureat. Sunt cea mai mândră de tine copil mic. Ai reușit să demonstrezi că orice copil care muncește poate să ajungă unde vrea, ai reușit să treci peste răutățile multor oameni. Pentru noi, surorile tale, ești un motiv de mândrie. Te iubim și te apreciem enorm. Succes în viață "doamna doctor"”, a scris sora fetei, Maria Coroabă.

Georgiana Coroamă, singura elevă cu media 10 de la „Negruzzi”, afirmă că pentru acest rezultat a fost nevoie de efortul susținut pe toată perioada liceului.

„Este foarte important să ai sprijinul profesorilor, iar în cazul meu s-a întâmplat acest lucru. Cred că subiectele au fost de dificultate medie la bacalaureat, puteau fi abordate cu ușurință și de cei care au învățat mai puțin. Sunt foarte încântată de rezultat. Îmi doream peste 9,50, dar nu mă așteptam chiar la 10”, afirmă absolventa.

Georgiana a fost acceptată deja la studii în Franța, la Strasbourg, unde va studia Economie. Ea își dorește însă să se întoarcă în țară pentru a aplica ceea ce învață peste hotare.

Delia Ioana Oloeriu este singura elevă cu media 10 de la „Moisil”.

„Nu m-am pregătit în mod deosebit pentru bacalaureat. La informatică nu a fost nevoie de pregătire suplimentară, având în vedere că am mers în fiecare an la olimpiade, la Matematică m-a ajutat foarte mult un membru al familiei, care este profesor de Matematică și mi-a mai corectat lucrări, iar la Limba română am învățat dintr-o carte de comentarii. Mai departe doresc să studiez la Facultatea de Informatică, în Iași, și îmi doresc să rămân în țară”, susține fata.

Theodora Mocănașu este una dintre cele două zeciste de la „Racoviță”.

„Am început din iarnă să învăț mai serios, iar pe mine carantina m-a ajutat enorm să mă concentrez pe învățat. Am redus contactul social cu prietenii, cu familia și se pare că efortul a dat rezultat. Consider că cel mai important este să înveți cât de mult, dar și să ai încredere în tine, să vizualizezi nota pe care ți-o dorești. Mai departe voi studia în Manchester, în Marea Britanie, computer science, și mă gândesc la o carieră în domeniul IT, însă în Marea Britanie. Nu intenționez să mă întorc în țară și doresc să particip la cât mai multe proiecte și programe de internship”, spune eleva.

Mădălina Maxim este cealaltă zecistă de la „Racoviță”, care nu a acceptat însă să îi fie publicată fotografia și nici să ofere un interviu, accceptând însă publicarea numelui.

VEDEȚI ȘI:

Singura zecistă de la „Negruzzi”: „Este foarte important să ai sprijinul profesorilor”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.