BRAVO LOR! Cinci foşti elevi ieşeni au început oficial cursurile la Oxford
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

BRAVO LOR! Cinci foşti elevi ieşeni au început oficial cursurile la Oxford

GALERIE
oxford ieseni1
  • oxford ieseni1
- +

Toţi au fost olimpici naţionali la diferite discipline, şi anul acesta au absolvit cursurile colegiilor Costache Negruzzi, Naţional şi Liceul de Informatică Grigore Moisil.

Cei cinci tineri din Iaşi care au reuşit performanţa de a fi admişi la prestigioasa Universitate Oxford au început oficial cursurile. Ceremonia oficială de înmatriculare a studenţilor la celebra Universitate Oxford a avut loc vineri, 18 octombrie iar de astăzi, cei cinci ieşeni îşi vor lua locul în amfiteatre pentru primul lor curs.

Este vorba despre Daria Turculeţ şi Vlad Tuchiluş, de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“, Sandra Saade şi Iustin Şurubaru, de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ și Vlad Turcuman, absolvent al Liceului de Informatică „Grigore Moisil“.

Vlad Tuchiluş va studia Matematica la Oxford. A obţinut ani la rând medalia de aur la Olimpiada Naţională de Matematică, distincţie acordată de Societatea de Ştiinţe Matematice din România, iar în iulie 2019 s-a aflat printre cei 12 absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la bacalaureat.

Vlad Turcuman va studia Informatică în cadrul  Colegiului Saint Hugh’s. Despre interviul susţinut la Oxford, Vlad declara în urmă cu câteva luni că a fost diferit în sensul că evaluatorii nu îţi verifică cunoştinţele ci felul în care candidatul reacţionează în momentul în care primeşte un feed-back.

Sandra Saade, absolventă a Colegiului Naţional, a început pregătirea aplicaţiei în iulie anul trecut, pe care a depus-o trei luni mai târziu. La sfârşitul lunii octombrie 2018 a susţinut examenul de admitere, iar interviul l-a avut pe 9 decembrie.

În luna ianuarie a primit răspunsul afirmativ din partea Universităţii Oxford, pe specializarea Chimie. Olimpică încă din clasa a VII-a, la Chimie şi Geografie, la Ştiinţe pentru Juniori, anul trecut, Sandra a obţinut un rezultat foarte bun şi la Olimpia­da Naţională de Limba Germană Modernă şi a intrat în lotul lărgit al ­României pentru Olimpiada Internaţională.

Sandra Saade este oficial de astăzi studentă a Colegiului „Christ Church“, acolo unde s-a filmat celebra serie Harry Potter. Tot Chimie va studia şi Daria Turculeţ, la Colegiul „Lady Margaret Hall“. Absolventă a Colegiului Costache Negruzzi, Daria a fost olimpică încă din clasa a VII-a, participând la toate concursurile şi olimpiadele de profil.

Iustin Şurubaru va studia Fizică la New College şi va fi primul ieşean de acolo. Iustin este pasionat deopotrivă de Matematică şi Informatică, dar Fizica este domeniul unde a excelat. 

De exemplu, pasiunea pentru Matematică s-a concretizat anul trecut în premiul I şi medalia de aur obţinută la ITYM-International Tournament for Young Mathematicians, o competiţie matematică, au participat 12 echipe: 97 elevi, profesori şi cercetători din Belarus, Bulgaria, Franţa, Georgia, Germania, India, Romania, Rusia.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.