Brazilia trece pentru prima oară de 2.000 de morţi din cauza Covid în 24 de ore
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Brazilia trece pentru prima oară de 2.000 de morţi din cauza Covid în 24 de ore

GALERIE
Brazilia morti
  • Brazilia morti
- +

Brazilia depăşeşte pentru prima oară peste 2.000 de morţi din cauza Covid-19 şi înregistrează 2.286 de decese, potrivit unui ultim bilanţ oficial prezentat de către Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Această ţară cu 212 milioane de locuitori, a doua cea mai îndoială în lume după Statele Unite, înregistrează oficial 270.656 de morţi din cauza Covid-19 şi 11,2 milioane de contaminări cu noul coronavirus. Brazilia şi-a bătut deja ”recordul” deceselor zilnice marţi, când a înregistrat 1.972 de morţi.

Ea a înregistrat miercuri 79.876 de contaminări cu noul coronavirus - al treilea cel mai mare bilanţ zilnic de la începutul epidemiei. ”Ne aflăm în cel mai grav moment al pandemiei în Brazilia, iar nivelul transmiterii variantelor (noului coronavirus) face epidemia şi mai gravă. Anul 2021 va fi şi mai dur”, declară pentru AFP Margareth Dalcolmo, un pneumolog şi cercetător de la Fiocruz, institutul bazilian de referinţă în domeniul sănătăţii publice.

Cititi si: De ce e tulpina COVID braziliană cea mai periculoasă, chiar și pentru „imuni”

Vaccinarea a început foarte tardiv în această ţară imensă şi are un ritm în continuare lent - 8,8 milioane de persoane (4,2% din populaţie) au fost vaccinate cu o primă doză de vaccin împotriva Covid-19, iar 3,05 milioane cu o a doua doză. În urma multor avertismente din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS) şi-a exprimat, la rândul său, îngrijorarea.

”Situaţia în Brazilia este foarte îngrijorătoare. Acest lucru ne aminteşte că zone deja foarte afectate de noul coronavirus sunt în continuare vulnerabile la noi infectări”, avertizează directoarea OPS Carissa Etienne. ”Nu trebuie să aşteptăm ca sistemele de sănătate să fie saturate pentru a implementa măsuri de sănătate publică”, subliniază ea.

Majoritatea statelor braziliene şi-au însăsprit restricţiile săptămâna trecută, în pofida negărilor preşedintelui de extremă dreapta Jair Bolsonaro, care minimalizează pandemia neîncetat şi se opune oricărei închideri a afacerilor, în numele apărării locurilor de muncă.

Jair Bolsonaro a adoptat miercuri, într-o ceremonie oficială de promulgare a unei legi care autorizează cheltuieli suplimentare în vederea achiziţionării unor vaccinuri împotriva Covid-19, un discurs mai moderat decât de obicei. El a folosit - un lucru rar - o mască de protecţie.

”Să avem încredere în Guvern, în Minsterul Sănătăţii”, care munceşte ”cu seriozitate şi responsabilitate”, a declarat şeful statului, a cărui gestionare a pandemiei este criticată violent de către specialiştiîn sănătate publică.

Cu doar câteva ore mai înainte, el a fost criticat vehement de către fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care le-a recomandat brazilienilor ”să nu urmeze niciuna dintre deciziile imbecile ale preşedintelui Republicii şi de Ministerul său al Sănătăţii”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.