anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Bridge Delivery Iași

GALERIE
BD-2022-Afis
 • BD-2022-Afis
- +

În perioada 23 - 25 septembrie 2022, în Parcul „Octav Băncilă” și la Pasajul „Octav Băncilă” are loc evenimentul Bridge Delivery Iași, o ediție specială a Street Delivery Iași, dezvoltată în parteneriat cu Asociația Artipic.

Timp de 3 zile, vor avea loc mai multe activități la care publicul poate participa în mod gratuit: ateliere de creație, dans, pictură, experimente chimice, concerte, performance-uri, artă contemporană participativă etc. Proiectul întărește rolul structural pe care spațiul public îl joacă în viața locuitorilor orașului și atrage atenția asupra noțiunii de „traseu cultural", prin convertirea peisajului urban în spațiu viu.
 
 
De departe, cea mai importantă parte a proiectului este cea a regenerării prin artă a Pasarelei „Pictor Octav Băncilă” prin lucrările a zeci de artiști din Iași și din țară. Astfel, peste 500 metri pătrați, cea mai mare suprafață pictată din Iași, vor onora viața, opera și valorile artistului Octav Băncilă prin intermediul creațiilor artiștilor Cristian Scutaru, Kaps Crew, Grafo Dragoș, RO, Ceai, Harcea Pacea, FragMenta și Luu, alături de 15 elevi.
 
 
Un alt moment important inclus în program este un graffiti jam, la care participă artiștii Homeboy, Recis, LostOptics, Cage, Taci, Lux, Ohboy, Pulsar Sinaps, Whyx, Hopa, Etal, Sway, Rods, Roper, Kuser, Nixer, Luda, Burok, Harcea Pacea  etc. Vineri, sâmbătă și duminică, aceștia vor colora și zidul de sprijin al Pasarelei „Pictor Octav Băncilă” din imediata apropiere a fostei fabrici de țigarete. 
 
 
Artistul ieșean, Harcea Pacea, coordonatorul proiectului de revitalizare, a declarat:  În cadrul proiectului RegenerARTE Urbană - Pasajul Octav Băncilă am încercat să promovăm arta stradală în multiplele sale forme. În spiritul diversității pe care o promova însuși pictorul al cărui nume îl poartă podul, am implicat artiști din toate mediile și nivelurile profesionale: de la pictori muraliști celebri și artiști graffiti consacrați la elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”. Inspirație pentru lucrările de pe zidurile și picioarele podului sunt chiar viața și opera artistului, cât și valorile sănătoase pe care acesta le promova, valori valabile și astăzi, la mai bine de un secol distanță.
 
Programul complet al evenimentului se află pe paginile de Facebook Street Delivery Iași și Artipic. 
 
Bridge Delivery Iași este organizat de Asociația Artipic în parteneriat cu Fundația Cărturești, iar proiectul RegenerARTE este finanțat de Primăria Municipiului Iași și sprijinit de Ministerul Culturii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.