Brigandul de bijuterii prins într-un spital ieşean când a venit la analize aşteaptă reţinerea tot acasă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Brigandul de bijuterii prins într-un spital ieşean când a venit la analize aşteaptă reţinerea tot acasă

GALERIE
hot de lux
  • hot de lux
- +

Mihai Dragoş Ştirbu, membru de vază al aşa-numitei „Academii a Infractorilor”, are la activ alături de banda sa de spărgători-fulger lovituri în toată Europa de circa 8,5 milioane de euro. Erau specializaţi pe magazine de bijuterii scumpe.

 

Un membru al vestitei aşa-numite „Academii a Infractorilor” aşteaptă să fie extrădat. Mihai Dragoş Ştirbu, poreclit în bandă „Frape”, a fost reţinut de poliţişti săptămâna trecută, în timp ce îşi făcea investigaţii medicale la un spital ieşean, fiind venit de la Piatra Neamţ. Împotriva acestuia fusese emis un mandat european de arestare în urma unui jaf armat comis la un magazin de bijuterii de lux din Ungaria. Tânărul făcea parte dintr-un grup infracţional format din peste 20 de membri, care opera cu precădere în statele vest-europene.

În 2013, grupul organizase un jaf în Franţa, bunurile furate ridicându-se la valoarea de 1,5 milioane euro. În acelaşi an, alte două jafuri din Italia le aduseseră un beneficiu de 1,4 milioane euro, iar în 2014, dintr-un singur jaf comis tot în Italia obţinuseră peste 800.000 de euro. Jafurile erau comise cu violenţă, în decurs de cel mult 60 de secunde. La percheziţiile care au dus la destructurarea grupului au fost confiscate inclusiv arme de foc. În portofoliul grupului s-au înregistrat în total 20 de jafuri reuşite şi 6 tentative, valoarea bijuteriilor şi ceasurilor de lux furate ridicându-se la aproximativ 8,5 milioane euro.

Conform procurorilor, Ştirbu conducea banda de spărgători alături de Adrian Botez, zis „Ţâţă”, care era şeful suprem, gruparea fiind organizată pe o ierarhie aproape militară. Totuşi, magistraţii Curţii de Apel au respins marţea trecută cererea procurorilor ca Ştirbu să fie arestat preventiv, dispunând doar arestul la domiciliu pe o durată de 15 zile, stabilind totodată ziua de ieri ca termen pentru prezentarea mandatului european de arestare tradus în limba română. Ieri, judecătorii au amânat cauza până pe 21 aprilie, pentru obţinerea unor detalii. Arestul la domiciliu al lui Ştirbu va expira cu o zi mai devreme.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.