anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

BRINCANDO NA NEVE # 10, workshop internaţional de capoeira, la Iaşi

GALERIE
workshop capoeira Foto undetaliu.com
 • workshop capoeira Foto undetaliu.com
- +

Acest eveniment împleteşte o tradiţie începută în 2007, când la Iaşi se organiza primul eveniment oficial de capoeira din ţara noastră. Grupul Capoeira Brasil România vă aşteaptă mâine la Sala Polivalentă la cea de-a X-a ediţie.  

Pe durata sa, toţi participanţii au posibilitatea să facă o scurtă incursiune în lumea artelor marţiale exotice ale spaţiului brazilian, a dansului fascinant din această parte de lume şi a unei moşteniri culturale şi muzicale unice. Pe durata evenimentului se vor desfăşura workshop-uri de luptă, dans, coregrafie şi tehnici creative, pregătire acrobatică, lecţii de muzică, seminarii de cultură, istorie şi artă afro-braziliană.

PROGRAM

OASPEŢI

Mestre CIBRIBA, după numele său adevărat Jose Maria da SILVA FILHO este unul dintre cei mai apreciaţi maeştri ai grupului Capoeira Brasil la nivel internaţional. Este alături de membrii grupului din România încă din 2005, când capoeira avea o prezenţă foarte timidă la nivel naţional. 

Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul Universităţii Federale Ceara, Mestre Cibriba este invitat în întreaga Europă, în Brazilia dar şi pe pe celelalte continente pentru a susţine seminarii de capoeira, muzică şi cultură afro-braziliană. A reuşit să promoveze o puternică mişcare de capoeira de-a lungul întregii Coaste de Azur (Franta).

Un profesionist desăvârşit, un om deosebit, Maestrul Cibriba a reuşit cu multă pasiune, dăruire, tact şi înţelepciune să iniţieze instructorii GCB România în tainele acestei miununate arte, astfel încât, aceştia să transmită mesajul şi învăţătura sa tuturor doritorilor.

Instructor SONIC, după numele său complet Erick Henrique Santos de Melo, originar din Recife/Brazilia este un instructor tânăr, care s-a mutat de curând în spaţiul european pentru a promova această minunată artă – capoeira. A început practicarea capoeirei la o vârstă fragedă şi de atunci, cu fiecare an care trece pasiunea lui devine tot mai matură şi mai puternică pentru această artă.

Instructor JACARÉ (Adi IONUŢ) originar din Satu Mare este unul dintre puţinii instructori români de capoeira. Adi a reuşit să promoveze această disciplină cultural-sportivă în zona Ardealului şi Banatului, având mulţi elevi motivaţi şi bine pregătiţi. Este un profesor talentat, cu abilităţi pedagogice şi tehnice foarte bune.

Instructor CAMARăO (Iulian DUMITRU) este fondatorul şi coordonatorul Grupului Capoeira Brasil România, cu filiale la Iaşi şi Suceava. A început practicarea capoeirei într-o formă empirică în februarie 2002, urmând ca în anii ce au trecut să descopere tot mai mult minunatul univers al capoeirei alături de mai mulţi maeştri brazilieni. În 2005 l-a cunoscut pe Maesrtul Cibriba în Nice, Franţa cu care a început o colaborare frumoasă şi foarte rodnică pentru dezvoltarea capoeirei la noi în ţară. Până în prezent a organizat împreună cu ceilalţi membri ai A.S. K-NOI 8 festivaluri internaţionale de capoeira şi 9 workshop-uri.  Alături de activitatea academică din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi, Iulian DUMITRU îşi împarte timpul între cursurile de capoeira cu copii, adolescenţi, adulţi şi familia sa. Este unul dintre pionierii acestei activităţi afro-braziliene în România.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.