Bristol, Bruxelles, Glasgow şi Ljubljana îşi dispută titlul de Capitala Verde Europeană

luni, 25 martie 2013, 20:13
1 MIN
 Bristol, Bruxelles, Glasgow şi Ljubljana îşi dispută titlul de Capitala Verde Europeană

Oraşele Bristol, Bruxelles, Glasgow şi Ljubljana sunt cele patru finaliste care vor concura în următoarea etapă a competiţiei Capitala Verde Europeană 2015, concurs organizat în fiecare an de Comisia Europeană, care în evaluarea sa ia în calcul performanţele în domeniul protecţiei mediului, a anunţat Comisia Europeană.

Aceste patru oraşe au rămas pe lista scurtă, în competiţie intrând iniţial alte patru. Un grup independent alcătuit din 12 experţi le-a evaluat pe baza a 12 indicatori, şi anume: contribuţia locală la schimbările climatice globale, transportul local, zonele înverzite urbane, natura şi biodiversitatea, calitatea aerului, nivelul de zgomot, managementul deşeurilor, consumul de apă, dezvoltarea durabilă şi inovaţia în materie de mediu, eficienţa folosirii energiei şi modul în care autorităţile locale gestionează problemele de mediu.

Oraşele aflate în competiţie trebuie acum să-şi prezinte viziunea şi potenţialul de a fi un model pentru alte oraşe şi strategia lor în materie de comunicare. Juriul se va reuni la Bruxelles pe data de 24 mai pentru a decide câştigătoarea, ce va fi anunţată la ceremonia care va avea loc pe data 14 iunie în oraşul francez Nantes, actuala deţinătoare a titlului Capitala Verde Europeană.

rtv.net

Comentarii