Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Bruce Springsteen a lansat un cântec anti-Trump, pe care îl numeşte escroc

GALERIE
Bruce Springsteen
  • Bruce Springsteen
- +

Cântăreţul Bruce Springsteen, care a spus în timpul campaniei prezidenţiale americane din 2016 că Donald Trump este ”un abrutizat”, a lansat miercuri un cântec anti-Trump ce conţine un vers în care rockerul afirmă că actualul preşedinte al Statelor Unite este ”un escroc”, informează Le Figaro.

După numeroase critici pe care le-a adus lui Donald Trump în ultimele luni, celebrul rocker l-a criticat încă o dată pe cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite prin intermediul unui single pe care l-a compus în colaborare cu un prieten. În ianuarie, Bruce Springsteen anunţase că va intra în ”rezistenţa mondială” care luptă împotriva lui Trump. Starul american s-a ţinut de promisiune şi a lansat miercuri un single contestatar, în care îl denunţă pe ”escrocul” Donald Trump, intitulat ”That's What Makes Us Great”.  Bruce Springsteen, supranumit ”The Boss”, este un susţinător convins al Partidului Democrat şi a susţinut-o pe Hillary Clinton în timpul campaniei electorale din 2016. 

În septembrie 2016, Bruce Springsteen a declarat în plină campanie electorală că Donald Trump este un ”abrutizat” şi ”o ruşine pentru Statele Unite”. Apoi, starul rock a susţinut un concert privat la Casa Albă în onoarea lui Barack Obama, la sfârşitul celui de-al doilea mandat al preşedintelui democrat. Bruce Springsteen a fost dintotdeauna un artist angajat în cauzele politice. În 2004, el a susţinut un turneu anti-Bush, intitulat ”Vote for Change”. În 1984, l-a criticat public pe Ronald Reagan, al 40-lea preşedinte al Statelor Unite, care folosise cântecul său ”Born in the U.S.A.” în campania electorală. 
 
Bruce Springsteen, care a cântat adeseori în piesele sale despre problemele cu care se confruntă clasa muncitorilor din Statele Unite - aceeaşi categorie de votanţi care au contribuit la venirea la putere a lui Donald Trump -, s-a angajat în 2004 în campania democratului John Kerry, care a pierdut însă alegerile prezidenţiale în faţa republicanului George W. Bush. A susţinut-o deschis pe Hillary Clinton care a fost învinsă de Donald Trump. La un miting electoral al fostei prime doamne, în noiembrie, starul rock a denunţat ”profunda lipsă de decenţă” a magnatului imobiliar devenit preşedinte după alegerile din 2016.
 
”Nu am niciodată încredere într-un escroc”
 
Noul single al cântăreţului Bruce Springsteen, compus şi scris în colaborare cu Joe Grushecky, cu care rockerul a lucrat şi în trecut, se intitulează ”That's What Makes Us Great” - un joc de cuvinte care ironizează sloganul folosit de Donald Trump în campania electorală din 2016 - ”Make America Great Again”.
”Nu te mai lăuda în faţa mea că nu ai citit niciodată o carte. Nu am niciodată încredere într-un escroc”, cântă Bruce Springsteen în această piesă, marcând astfel o referire foarte clară la miliardarul republican. ”Iubirea poate să învingă ura. Ştiu că e adevărat. Asta ne face să fim cu adevărat mari”, continuă Springsteen în refrenul aceluiaşi single. Joe Grushecky a dezvăluit pentru cotidianul local Pittsburgh Post-Gazette că a compus acest single în timpul ceremoniei de învestitură a lui Donald Trump, ce a avut loc în luna ianuarie.
 
Bruce Springsteen, născut pe 23 septembrie 1949, supranumit ”The Boss”, este interpret şi compozitor. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ”Born To Run”, ”Hungry Heart”, ”Dancing in the Dark”, ”Born in the U.S.A.”, ”Human Touch” şi ”Streets of Philadelphia”. Bruce Springsteen a lansat 18 albume de studio, care s-au vândut în peste 120 de milioane de copii pe plan mondial şi a fost recompensat cu 20 de premii Grammy. Cel mai recent material discografic, ”High Hopes”, a fost lansat în 2014. El a compus şi coloane sonore pentru mai multe producţii cinematografice, iar pentru muzica originală din filmul ”Philadelphia” (1993), cu Tom Hanks şi Denzel Washington în rolurile principale, a fost premiat cu Globul de Aur, Grammy şi Oscar. 
    

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri