Brumărel: atentate cu tulburel!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Brumărel: atentate cu tulburel!

GALERIE
Patratel VINERI, 22 octombrie 2021 - 2
  • Patratel VINERI, 22 octombrie 2021 - 2
- +

* Mai e puţin şi se termină luna Brumărel, numită şi Tulburel, din motive evidente; iată câteva dintre aceste motive evidente:

* Somnul locuitorilor din mii de aşezări româneşti a fost tulburat, în ultimele nopţi, de explozii, ca şi când mii de terorişti şi-ar fi detonat bombele de la brâu; oamenii legii chemaţi la locurile deflagraţiilor au leşinat în faţa priveliştilor de coşmar: bălţi enorme de lichid roşu, cel mai probabil sânge, pereţi înroşiţi, oameni cu ochi holbaţi de atâta groază. După cercetări amănunţite, pirotehniştii au ajuns la concluzia că tulburelul din peturi şi bidoane trebuia ţinut la rece, pe balcon sau în frigider, şi că mult mai indicat este tulburelul din struguri albi, care nu pătează ca tulburelul de căpşunică.

* În legătură cu cele de mai sus, trebuie să amintim faptul că într-o piaţă ţărănească a fost depistat un comerciant suspect, care oferea must fermentat, aproape negru, la preţuri mai mult decât avantajoase, chiar suspect de mici; s-a descoperit că omul nu este, de fapt, viticultor, ci zugrav, meşter cu ziua, şi că în fiecare toamnă, cam pe la vremea asta, el face bani buni văruind din nou (amorsă şi "două mâini de var") pereţii clienţilor, pătaţi la explozia peturilor.

* Zeci de clienţi din cartierul Bugetari s-au înghesuit la bufetul "Bufet", pe uşa căruia fusese lipit cu leucoplast anunţul "Tulburel roş prospat decăt cu petu-ri la scimb s-au cu damingene or blidoane". Din pricina căldurii umane, recipientul cel mare, în care fusese adus tulburelul cel roşu, a explodat; iată de ce şi acum, după câteva zile, este uşor de ghicit care dintre clienţii înghesuiţi în bufet nu au purtat mască în momentul exploziei. Cercetătorii sunt de părere că roşul de pe feţele lor se poate duce doar cu vin alb, prin frecare, dar toţi cei care au încercat metoda zic că n-au reuşit să ducă vinul alb mai sus de gură...

* Luna lui Brumărel / Tulburel mai este celebră şi pentru numărul sporit de nunţi care se organizează în această perioadă chiar şi aşa, în ciuda restricţiilor, că nu poţi avea inspectori prin curţile oamenilor, unde se petrec fericitele evenimente; cei mai mulţi compatrioţi sunt convinşi că e din cauza faptului că de pe la jumătatea lui noiembrie începe postul Crăciunului, dar corespondenţii noştri aflaţi pe teren ne spun că e din alte motive: "Acum e vinul nou ieftin, se îmbată nuntaşii repede şi bagă darul în plic înainte de sarmale, să plece acasă mai repede!", spune primul corespondent, în vreme ce al doilea vine cu altă ipoteză: "Acum e vinul nou ieftin, se îmbată bărbaţii şi, vorba aia, nu mai există femeie urâtă, înţelegeţi ce vreau să zic!", transmite al doilea corespondent, aflat şi el la o cumătrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.