anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Buciumul, legat de Iași printr-o nouă șosea. Primăria caută idei și oferă 50.000 de lei pentru studiu

GALERIE
bucium iasi sosea
 • bucium iasi sosea
- +

Municipalitatea intenționează să realizeze o nouă legătură a zonei Bucium cu restul orașului. Este vorba de construirea unui pasaj subteran și / sau suprateran, proiectul urmând să includă și noi artere de circulație, se anunță pe pagina de FB a Primăriei Iași.

În acest sens, Primăria Municipiului Iași a lansat o licitație de achiziție de servicii de elaborare a unui studiu de fezabilitate pentru proiectul amintit. Valoarea estimată a achiziţiei, care are ca termen de depunere a ofertelor data de 15 ianuarie 2020, este de 50.000 lei, cu TVA, durata contractului fiind de 90 zile de la data semnării contractului de prestări servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Criteriul de atribuire a licitației va fi prețul cel mai scăzut.

„Apariția de noi zone rezidențiale pe dealul Bucium și în comunele limitrofe orașului și care au acces în Municipiul Iași doar prin șoseaua Bucium a dus la o creștere a numărului de autoturisme care circulă din acestă zonă către centrul orașului și invers, generând în timp o supraaglomerare a traficului. Având în vedere aceste considerente, este imperios necesară crearea unei noi artere de circulație care să facă legătura între zona Bucium și oraș, ducând la descongestionarea traficului. Prin acest studiu de fezabilitate se dorește analizarea posibilității de construire a unei noi artere de circulație care să facă legătura între zona Bucium și oraș, inclusiv printr-un pasaj suprateran/subteran care să facă legătura între șoseaua Bucium, strada Trei Fântâni și bulevardul Virgil Săhleanu. Proiectantul va trebui să propună și să studieze și alte soluții în vederea creării unei artere de circulație care să facă legătura între zona Bucium și oraș”, se arată în documentația proiectului.

Conform documentului citat, artera de circulație propusă de municipalitate și care va face obiectul studiului de fezabilitate este amplasată pe raza Municipiului Iaşi, în zona Bucium și face legătura între șoseaua Bucium și bulevardul Virgil Săhleanu. Noua arteră va intersecta șoseaua Bucium în zona societății Crescento Print (eventual printr-un pasaj suprateran), apoi va urmări cursul râului Vămășoaia până la intersecția cu strada Trei Fantâni. Legătura dintre strada Trei Fantâni și bulevardul Virgil Săhleanu se va face printr-un pasaj subteran care va ieși în aleea betonată din fața societății Imamus Laser SRL și va continua până în bulevardul Virgil Săhleanu. Pasajul subteran ar putea avea o lungime aproximativă de 230 metri. Tronsonul arterei de circulație ce urmează a fi studiat se întinde pe o lungime de aproximativ 1,4 kilometri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De partea bună a istoriei

Mihai CHIPER

De partea bună a istoriei

Cu schimbarea instituţiilor, a statului, a justiţiei, a sănătăţii, a educaţiei am dat greş. Totuşi, suntem „de partea bună a istoriei”. Cum se poate aşa ceva?

opinii

Doi eremiţi (II)

Codrin Liviu CUȚITARU

Doi eremiţi (II)

Concluzia programului transcendentalist este că, în ultimă instanţă, civilizaţia şi, implicit, modernitatea (individului/ comunităţii) trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru ruperea omului de arhetip şi împingerea lui spre un prizonierat al materialităţii (perisabilităţii).

Modele de regionalizare (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Modele de regionalizare (IV)

E regionarea poloneză un model de bune practici? (continuare)

Micul sculptor de creiere

Bogdan ILIESCU

Micul sculptor de creiere

„Nu mă pot gândi la vreo nevoie în copilărie atât de puternică ca nevoia de protecţie a unui tată.” Sigmund Freud

pulspulspuls

Gogonele sau harbuz murat? Iată ce se mai întâmplă în cămara cu zacuscă şi murături de la partidoiul ieşean!

Gogonele sau harbuz murat? Iată ce se mai întâmplă în cămara cu zacuscă şi murături de la partidoiul ieşean!

Haidaţi pe azi, stimaţi telespectatori, să ne băgăm olecuţă nasul şi în cămara cu borcane puse deoparte de la partidoiul ieşean, ca să vedem ce meniuri ni se mai pregătesc pentru alegerile care vin! 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.