anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Buget de cârpăceală pentru plombarea drumurilor judeţene

GALERIE
plombare
 • plombare
- +

Pentru plombarea celor 1.000 km de drum judeţean se va folosi asfalt cât pentru 7-8 km.

Cei 1.000 km de drumuri judeţene sunt reparaţi cu banii pe care i-ar avea la dispoziţie şi o primărie de comună. Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) a scos la licitaţie lucrările de plombare a şoselelor din judeţ. Caietul de sarcini prevede umplerea gropilor pe o suprafaţă de 37.000 mp, aşternerea de 13.700 mp de covoare asfaltice în zonele în care gropile s-au unit în timp şi refacerea drumurilor pe o suprafaţă de 4.400 mp, în zone în care structura acestora a cedat complet. În total, DJADP va comanda lucrări pe 5,6 ha de drumuri, adică echivalentul a 7-8 km de drum. Pentru potul de 3 milioane lei s-au înscris SC Bitunova SRL şi asocierea formată din firmele care au efectuat lucrările de deszăpezire iarna trecută, respectiv Eky-Sam, Ted Construct şi Enviro Construct. Licitaţia electronică va avea loc luni.
O sumă comparabilă cu cea scoasă la bătaie de DJADP va fi utilizată şi de primăria comunei Schitu Duca. Pe 15 mai va avea loc o selecţie de oferte pentru selectarea unui constructor care să modernizeze drumul spre satul Dumitreştii Galăţii şi strada Principală din satul Poieni. Pentru cele două lucrări, primăria comunei este dispusă să ofere 2,78 milioane lei. „Parcă mie îmi convine? De câţi bani avem, de atâţia lucrăm. O comună mai poate prinde un proiect european şi mai face rost de un ban. Noi nu avem această posibilitate, aşa că întindem sumele pe care le avem pentru a menţine infrastructura în stare de utilizare“, a spus directorul DJADP, Daniel Minciună.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.