Buget nou de poimâine la Paşcani. Care sunt principalele investiţii?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Buget nou de poimâine la Paşcani. Care sunt principalele investiţii?

GALERIE
primarie pascani
  • primarie pascani
- +

Municipiul Paşcani va avea de vineri un nou buget. Plenul Consiliului Local se va întruni pentru a dezbate proiectul de buget propus de executivul primăriei. Conform proiectului, veniturile municipalităţii păşcănene se vor ridica în acest an la 61,4 milioane de lei, suma urmând să acopere cheltuielile de funcţionare ale primăriei. 

Sumele din secţiunea de dezvoltare a bugetului, din care se vor finanţa investiţiile, urmează să se ridice la 11,45 milioane de lei. Cea mai mare parte a veniturilor primăriei păşcănene, respectiv 57%, vor fi obţinute din cotele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, 24,5% vor proveni din subvenţiile alocate prin bugetul de stat, 15% - cotele defalcate din impozitul pe venit, iar 9,3% - din impozitele şi taxele pe proprietate. Contribuabilii persoane fizice şi juridice vor participa cu 16% din totalul veniturilor, prin sumele plătite în contul impozitului şi taxei pe clădiri, impozitului şi taxei pe terenuri, impozitului pe mijloacele de transport sau chiriile plătite primăriei.

Pentru investiţii în învăţământ s-a propus o sumă de 292.600 lei, din care urmează să se finanţeze serviciile de proiectare a reabilitării termice a şcolilor „Iordache Cantacuzino“ şi Lunca, a Grădiniţei nr. 2 şi a Creşei nr. 1, studiile de fezabilitate pentru săli de sport la Gâşteşti şi Liceul „Mihai Busuioc“ şi reabilitarea sălii din strada Sportului nr. 23. O sumă de 149.000 lei se propune pentru susţinerea serviciilor de proiectare la consolidarea Palatului Cantacuzino, ale bazei sportive Stadion şi ale unui teren de tenis. La Biblioteca municipală vor fi făcute investiţii de 337.000 lei, iar la căminul cultural din Lunca, de 200.000 lei. Pentru extinderea reţelei de gaz din municipiu, Gâşteşti, Blăgeşti şi Lunca se propune o sumă de 151.600 lei, iar pentru extinderea sistemului de iluminat public, 800.000 de lei. Pentru dotarea locurilor de joacă se prevede o sumă de 500.000 lei. În domeniul transporturilor urmează să se facă investiţii de 5,6 milioane de lei, prevăzându-se semaforizări de 350.000 lei, lucrări pe srtăzile Gării, Nicolae Iorga, Mihai Viteazu, Calea Romanului şi Calea Iaşului, ca şi achiziţii de utilaje în valoare de 920.000 lei, fiind vizată cumpărarea unui autogreder, a unei autospeciale de curăţenie stradală, a unei autofreze şi a unor module pentru amenajarea de staţii de autobuz. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.