Bugetul Consiliului Judeţean, salvat de proiectele cu finanţare europeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Bugetul Consiliului Judeţean, salvat de proiectele cu finanţare europeană

GALERIE
cj iasi
  • cj iasi
- +

Proiectele cu finanţare europeană derulate anul trecut au salvat bugetul Consiliului Judeţean în acest an.

Plenul CJ a aprobat în cadrul ultimei sale şedinţe din acest an execuţia preliminată a bugetului general al instituţiei. Veniturile încasate de CJ s-au ridicat la 537,8 milioane de lei, cu 23% mai mult decât prevederile anuale. În cadrul secţiunii de dezvoltare, unde sunt reflectate investiţiile efectuate, gradul de realizare a veniturilor s-a ridicat la 241% faţă de prevederi.

„Procentul de realizare ridicat al veniturilor secţiunii de dezvoltare se datorează, preponderent, reîntregorii veniturilor utilizate în anul 2015 pentru proiectele derulate de CJ, respectiv ambulatoriul Spitalului «Prof.dr. Nicolae Oblu», ambulatoriul «Cuza Vodă», Sistemul de management integrat al deşeurilor“, au precizat reprezentanţii CJ.

Cheltuielile efectuate de CJ au fost cu peste o zecime mai mici decât cele prognozate, ridicându-se la 439,7 milioane de lei. Pentru secţiunea de funcţionare, cheltuielile au fost realizate în proporţie de 91%, iar pentru secţiunea de dezvoltare, de 76%. CJ nu înregistrează plăţi restante.

Situaţia bugetară a unităţilor subordonate CJ este mult mai dificilă decât a instituţiei judeţene. Veniturile acestora s-au ridicat la 371 milioane de lei, respectiv 94,3% din prevederile anuale. Dacă veniturile de funcţionare au fost încasate în totalitate, cele de dezvoltare au reprezentat doar 36,7% din prevederi. În cazul cheltuielilor, cele destinate secţiunii de funcţionare au fost efectuate în procent de 95,7%, dar cele pentru dezvoltare, doar în proporţie de 49%.

„Gradul scăzut de realizare a cheltuielilor secţiunii de dezvoltare este determinat, în principal, de nerealizarea la nivelul prevederilor anuale a unor obiective de investiţii, precum dotări independente Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, dotări idependente Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie sau dotări independente Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie «Cuza Vodă »“, au precizat oficialii CJ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Florin NICULA

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Dacă nu vrem să îndatorăm peste măsură generaţiile viitoare, noul guvern ar trebui să înceapă o reformă a sectorului bugetar.

Filmuletul zilei

opinii

Când raţiunea trebuie să primeze

Alexandru CĂLINESCU

Când raţiunea trebuie să primeze

USR PLUS se prezintă drept partidul care se opune întregii „clase politice vechi”, un partid nou, tânăr şi, prin urmare, ferit de corupţie şi de interese meschine. Ar trebui totuşi să ţină seama de faptul că aşa cum nici tinereţea nu e numaidecât un avantaj, nici noutatea nu e un argument decisiv. Dacă vor cu adevărat să guverneze, useriştii nu o pot face decât alături de liberali. Iar imaginea de acum, a unei harţe permanente, nu e deloc de natură să-i mobilizeze pe alegători.

Halepologii

Radu POPESCU

Halepologii

Puţini au fost, mulţi au rămas!

Decembrie electoral

Nicolae CREŢU

Decembrie electoral

Ne plângem, adesea, de încă un rând de speranţe şi „asteptări”, investite în vot, spulberate însă de ceea ce a urmat acordării acelei încrederi la urne. De aceea unii „aleg” să nu mai aleagă. Dar nu aceasta e calea, nici într-un caz. Nu cu jelanii şi nici boicotând alegerile, din scepticism şi lehamite, se poate schimba ceva, în bine, cu adevărat. 

pulspulspuls

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

Vă povesteam noi ieri aicea la rubricuţă despre lovitura de palat ratată de liberalul boit Peni Hill şi Electricianul şăf opintit de la partidoi, care au tras şutul cu sete alaltăieri în şedinţoiul de CL, ca să pună ei un vice impus, dar mingea n-a mai ajuns la poartă de cât de bărbăteşte au putut trage în ea. 

Caricatura zilei

EURORGIE

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.