Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă

Bugetul Iașului este dovada clară că orașul este capturat de mafia politică PNL-USR-PMP! (P)

GALERIE
Silviu Macovei
  • Silviu Macovei
- +

Reacțiile vehemente în zona politică și a societății civile nu încetează să apară în urma votării „fulger” a Bugetului municipiului Iași pe anul 2023.

 

Deputatul Silviu Macovei, vicelider al parlamentarilor social-democrați, a izbucnit pe rețelele de socializare în urma votului comun, cel puțin ciudat, al consilierilor locali PNL  și USR.

Bugetul municipiului Iași este o bătaie de joc la adresa inteligenței, bunului simț și a oricărei dorințe a ieșenilor! Nimeni nu știe ce este în acel buget! Nu a existat nici o dezbatere publică, nici o consultare. Primăria a publicat o schiță de buget fără nici un detaliu pe care, apoi au trecut-o prin CL. Nu contează că societatea civilă a cerut consultări, nu contează că legea cere 15 zile de dezbateri publice (proiectul de buget a fost lansat pe 9 ianuarie și votat pe 18 ianuarie; faceți calculul!)” a scris Silviu Macovei.

Mai mult, presa locală a calculat că peste 66% din fonduri se duc către „funcționarea” administrației (salarii și cheltuieli) și doar o treime către investiții (despre care nu se știe nimic!).  

Parlamentarul ieșean reclamă lipsa unei strategii de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung, acuzând că Iașul este administrat și se dezvoltă haotic.

Nu există nici cea mai mică viziune pentru dezvoltarea orașului. Primarului nu îi pasă că nu există nici un metru de parc nou în oraș; nu îi pasă că se construiesc zeci de mii de apartamente fără extinderea canalizării și a infrastructurii de apă sau rutiere. Nu știe nimeni cum va arăta Iașul peste 10 ani (nu 20 sau mai mult!) fiindcă Planul Urbanistic General este o „piedică” în mintea actualei conduceri liberale a municipiului. Nici nu le pasă. În schimb, liberalii vor să cumpere dronă să vadă din cer dezastrul din oraș. Traficul din oraș este de coșmar, tramvaiele noi o iau singure înapoi în stații și intersecții. Dar, PMI face public încă un desen cu trotuare suspendate în Podu Roș. Noaptea minții!” reacționează deputatul Silviu Macovei.

Acuzațiile parlamentarului social democrat descriu o imagine aproape apocaliptică a scenei politice ieșene.

Sunt de-a dreptul dezgustat de cum a trecut această batjocură de buget local! PNL l-a trecut prin Consiliul Local cu voturile PMP (care, practic mai există doar la Iași!) și (atenție!) cu voturile USR! Asta deși „salvatorii României” nu au obținut nimic concret prin această trădare a interesului ieșenilor! Acum, hai să ne uităm și dinspre București către Iași: alianța guvernamentală nu există la Iași fiindcă PNL nici nu a vrut să discute amendamentele PSD la bugetul local. Prin urmare, cum să finanțezi proiecte (care nici nu există, dar asta e altă poveste!) fantasmagorice ale unui primar care face blat cu USR-ul (partidul care a nenorocit PNRR-ul la nivel național!) în timp ce ignori cu bună știință PSD, partidul care te sprijină să guvernezi? A, în plus, la Iași primarul este acuzat de DIICOT de constituire „grup infracțional organizat” cu funcționarii instituției. Noaptea minții! Soluția o reprezintă alegeri anticipate imediate pentru că acum Iașul este capturat de mafia PNL-USR-PMP” a încheiat Silviu Macovei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri