Bugetul Iaşului pe 2022: veniturile estimate, mai mari ca în anii anteriori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Bugetul Iaşului pe 2022: veniturile estimate, mai mari ca în anii anteriori

GALERIE
Primaria Iasi
 • Primaria Iasi
- +

Primăria Iaşi a estimat venituri mai mari la bugetul pe anul 2022 în comparaţie cu anii trecuţi. Deocamdată, bugetul a fost publicat, aseară, într-o formă sintetică, pe capitole de cheltuieli, urmând ca, la începutul lunii februarie, să fie pusă la dispoziţie varianta extinsă. Potrivit documentului citat, bugetul general are o valoare de aproape 1,9 miliarde lei.

Spre diferenţă, Clujul a estimat 2,1 miliarde lei, dar, de remarcat faptul că oraşul condus de Emil Boc are un excedent bugetar major rezultat din necheltuirea banilor alocaţi pentru investiţii în 2021, respectiv de peste 250 milioane lei. La Iaşi, excedentul este de zece ori mai mic. Bugetul general publicat de municipalitatea ieşeană cuprinde atât bugetul local al municipiului (1,5 miliarde lei), cât şi pe cel al instituţiilor de sub autoritatea adminsitraţiei publice locale (400 milioane lei).

În ceea ce priveşte bugetul local, Primăria a estimat cheltuieli pentru secţiunea de funcţionare în sumă de 878 milioane lei, în timp ce bugetul de dezvoltare se ridică la peste 600 milioane lei. La capitolul fonduri europene, municipalitatea a estimat venituri de peste 370 milioane lei.

Cea mai importantă sursă de venit la bugetul local este constituită din cotele şi sumele defalcate din impozitul pe venit (505 milioane lei), iar alte surse importante sunt sumele defalcate din TVA (151 milioane lei) sau cele aferente impozitelor şi taxelor pe proprietate (90 milioane lei). Subvenţiile de la bugetul de stat, fonduri venite în special în contextul implementării de proiecte europene, au o valoare stabilită la circa 127 milioane lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X