anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Buhaiul şantajist plânge pe umerii madamei Zgândilici

GALERIE
puls
 • puls
- +

Mamă, mamă, ce mai huit, plânsete şI jale au fost zilele trecute la gazeta Buhaiului Şantajist, stimaţi telespectatori, pe motiv că preşedintele Maricel are de gând să schimbe consiliul de administraţie de la spitalul Piramidon.

Cine nu ştie ce l-a apucat pe Buhai să urle ca un disperat trebuie să-şi amintească de faptul că directorul de acolo tocmai ce i-a închiriat două suprafeţe de teren de toată frumuseţea, în faţa policlinicii, ca să vândă Buhaiul acolo alimente, băutură şi ţigări. Piaţa din faţa policlinicii se transformă astfel în bâlci, ţigănie şi talcioc.

Iar toate astea cu complicitatea unor consilieri locali şi a directorului. La noi în târg, orice funcţie, cât de mică, este văzută prin prisma potenţialului de furat pe care îl are. Iar managerii instituţiilor se specializează nu în sporirea patrimoniului acestora, ci în spolierea lui. Gândiţi-vă cum trebuie să se fi găndit şi sucit managerul Piramidonului să facă în aşa fel să ajungă cele două terenuri la Buhai.

Licitaţii ascunse, anunţate printre rânduri şi direcţionate la interpuşi. Aşa de tare se sulfurasele lucrile acolo, încât şi preşedintele Maricel ajunsese să fie scos din schemă în ciuda oamenilor care, chipurile, ar fi trebuit să-i apere interesele.

Cu atât mai mult cu cât aceştia reprezentau alte partide. De aceea, schimbarea consilierei Zgândilici a produs valuri. Să mai notăm că madam’ Zgândilici îl reprezintă de fapt pe dipotatul Grămadă, alt ipochimen care una zice şi alta mănâncă atunci când e vorba de buhai şi şantaje. Ce lume pestriţă, stimaţi telespectatori, câtă ipocrizie!

Ipocrizie în partidul de guvernământ în problema autostrăzii

Multă ipocrizie a fost zilele astea în legătură cu banii de autostradă, care lipsesc din proiectul de buget anunţat de Guvern.

Parlamentarii puterii au băgat capul sub nisip, pe de o parte uimiţi de nerozia propriului guvern, care ar fi putut să arate un minim de interes pentru o problemă pe care a clamat-o, iar pe de altă parte tremurând de frică, nu care cumva să spună ceva greşit şi să se pună rău cu tartorii partidului.

Să remarcăm totuşi curajul deputatului Macovei şi a senatorului Toma, care au spus răspicat că nu vor vota legea dacă nu vor fi prevăzute fondurile promise. Curajul lor, de altfel o atitudine normală, le va aduce două realizări care se vor bate cap în cap.

Pe de o parte, o minimă  recunoaştere publică a interesului pentru treburile locale,  iar pe de altă parte o probabilă omitere a lor de pe listele viitoare la alegerile parlamentare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.