anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bulgaria construiește împreună cu România o pistă de biciclete pe malul Dunării

GALERIE
pista
  • pista
- +

O pistă de biciclete pe malul Dunării, parte din traseul Euro Velo 6, un studiu complet de fezabilitate pentru construirea de noi poduri și legături de transport între Bulgaria și România și asistență financiară pentru afacerile mici și mijlocii, în zonele de frontieră din cele două state.

Acestea sunt cele trei direcții strategice care vor fi propuse pentru finanțare prin Programul European de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria în următoarea perioadă de program 2021-2017, informează Ministerul Dezvoltării Regionale de la Sofia.

Parametrii programului au fost discutați la o reuniune online a Grupului mixt de lucru pentru planificare și programare strategică, la care a participat adjunctul ministrului bulgar al dezvoltării regionale și lucrărilor publice, Denița Nikolova, experți din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din România, reprezentanți ai Direcției Generale Politică Regională a Comisiei Europene etc.

Viitorul program, al cărui proiect este așteptat să fie prezentat la jumătatea anului viitor, se estimează că se va concentra pe două obiective: „Europa mai aproape de oameni” și „O Europă mai conectată”. În plus, există un accent clar pe sprijinul direct pentru întreprinderi mici și mijlocii, deoarece acestea sunt cele mai vulnerabile la efectele crizelor. Efectul complementarității și aliniării resurselor cu programele operaționale naționale este, de asemenea, susținut.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.