Bulgaria şi Ungaria atrag de patru ori mai mulţi turişti decât România
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Bulgaria şi Ungaria atrag de patru ori mai mulţi turişti decât România

România a înregistrat în 2013 mai mulţi turişti strâini, dar este în continuare cu mult în urma Europei.

GALERIE
BULGARIA-NISIPURILEDEAUR2
  • BULGARIA-NISIPURILEDEAUR2
- +

Numârul de nopţi petrecute de turiştii strâini în structurile de cazare din România a crescut anul trecut cu 5,1%, dar turismul românesc este în continuare cu mult în urma statelor vecine, mai puţin de una din cinci înnoptâri revenind vizitatorilor din afara ţârii, potrivit datelor Eurostat.

Turiştii strâini au petrecut anul trecut în România 3,5 milioane de nopţi, printre cele mai scâzute niveluri din UE, de peste patru ori sub rezultatele Ungariei sau Bulgariei. Doar Letonia şi Lituania au avut mai puţini vizitatori strâini anul trecut, 2,7 milioane, respectiv 2,8 milioane, însâ în aceste state turiştii strâini reprezintâ 70%, respectiv 51% din piaţâ. În România, turiştii strâini reprezintâ doar 18% din piaţâ, cel mai redus procentaj din UE, faţâ de 67% în Bulgaria, cu 14,3 milioane de înnoptâri anul trecut, sau 49% în cazul Ungariei, unde strâini au petrecut în 2013 aproximativ 12,3 milioane de nopţi. Numârul turiştilor strâini care au vizitat România a crescut cu 3,6% în primele 11 luni ale anului trecut, la 1,62 milioane, potrivit datelor Institutului Naţional de Statisticâ. Astfel, turismul românesc este în continuare predominant intern, cu 15,6 milioane de înnoptâri ale rezidenţilor în structurile de cazare, dintr-un total de 19,1 milioane înnoptâri. La nivelul UE, 45% - aproape jumâtate - din înnoptâri revin turiştilor strâini, numârul nopţilor petrecute de strâini în Europa urcând cu 4,8% faţâ de 2012. Cea mai puternicâ creştere a numârului de înnoptâri ale turiştilor strâini a fost înregistratâ anul trecut de Marea Britanie, plus 16,7%, urmatâ de Grecia, cu 13,2%. Bulgaria şi Ungaria au avut de asemenea creşteri solide în zona turiştilor strâini, de 6,6%, respecitv 5,9%. Cehia a înregistrat anul trecut 20,8 milioane de înnoptâri ale strâinilor, dintr-un total de 39,1 milioane care include şi turismul intern, astfel câ turiştii strâini au reprezentat 53% din piaţâ. În Austria, strâinii au acoperit anul trecut 71% din înnoptâri, petrecând 78,1 milioane de nopţi în structurile turistice. Spania este liderul Europei în turism, cu un total de 251,9 milioane înnoptâri ale turiştilor strâini, reprezentând 65% din piaţâ. În Croaţia şi Cipru, peste 90% din turişti sunt strâini, la polul opus regâsindu-se Polonia şi Germania, cu procentaje de 20% fiecare, ambele state având însâ un turism intern bine dezvoltat.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.