Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Bulgaria: Sunny Beach si Golden Sands. Topuri surprinzatoare cu hoteluri apreciate de turisti

GALERIE
Golden Sands BulgariaHotelul PerlaIberostar Sunny Beach Resortsunny beach bulgariahotel-l-and-bgrifid hotel
  • Golden Sands Bulgaria
  • Hotelul Perla
  • Iberostar Sunny Beach Resort
  • sunny beach bulgaria
  • hotel-l-and-b
  • grifid hotel
- +

 
In cazul Bulgariei, in topul preferintelor utilizatorilor cunoscutului site tripadvisor.com sunt urmatoarele cinci destinatii: Sofia, Bansko, Sunny Beach, Varna si Golden Sands. Pentru ca deja a inceput febra rezervarilor – early booking – pentru concediile din vara 2013, sa vedem cateva oferte din Sunny Beach si Golden Sands.

 
Sunny Beach
 
Sunny Beach este cea mai mare statiune de pe litoralul bulgaresc cu peste 800 de hoteluri in care se afla 300 de mii de paturi.
 
Statiunea Sunny Beach se afla la 30 km nord de orasul Burgas si la sud de orasul Varna. Cea mai apropiata statiune de Sunny Beach este Nessebar.
Sunny Beach este o combinatia magica a muntelui si a plajei, vecinatatea orasului antic Nessebar – edificiul arhitectural si istoric al culturii bulgare (partea de sud) - lipsa mareelor si magnificele parcuri interioare – aceasta este imaginea “oraselului perfect pentru recreere” – Sunny Beach. Pe drept cuvint se poate spune ca aceasta este varianta optima – posibilitati pentru orice gusturi si buzunare.


Statiunea s-a format pe malul unui golf de o frumusete aparte, un pic mai la nord de statiunea - oras Nessebar. Mandria statiunii sunt dunele de nisip fin ce se intilnesc in deosebi in partea sudica a statiunii, malul curat al marii, unele plante de pe litoral sunt incluse in Cartea Rosie. Odata creata aceasta “poza a statiunii” se poate distinge in partea de nord inceputul masivului muntos Stara Planina. Linistea statiunii este asigurata de departarea de sosele principale si cai ferate, si de marile orase.
La un numar foarte mare de hoteluri exista si circa 200 restaurante, baruri si cafenele, night-club-uri si discoteci. Posibilitatile de agrement sunt pe drept cuvint – nelimitate: surfing, yacht de elita, scoala de calarie, diving, motoscutere, parapanta, schi-jet, surfing, windsurfing, tir cu arcul, minigolf, cricket, bowling, biliard, tenis, fotbal, baschet, volei etc. Mentionam si salile de conferinte dotate modern pentru petrecerea intrunirilor de afaceri si a conferintelor.

Statiunea Sunny Beach mai este numita si “Children Beach”, datorita conditiilor deosebite de distractie si ingrijire a copiilor. In afara de factorii naturali precum climat blind, ape lipsite de flora si fauna daunatoare, plaje curate cu nisip foarte fin, aer curat, frumusetea parcurilor, sunt o sumedenie de factori creati de om, precum: bazine pentru copii, gradinite, acvaparcuri, locuri de joaca pentru copii, exista pana si restaurante cu meniuri speciale pentru copii, posibilitati de organizare a petrecerilor si concursurilor sportive.
 
 
Top hoteluri tripadvisor.com
 
1. Hotel L&B este un hotel de 3 stele considerat a fi o “afacere buna” de turisti, primind din 250 de review-uri nota 4,5 din 5. O camera pentru o saptamana la inceputul lunii august 2013 (1-8august) costa pe booking.com in jur de 1800 de lei.
 
Hotel L&B
 
2. Hotel Majestic Beach Resort este un hotel de 4 stele considerat a fi excelent de turisti, primind din 390 de review-uri nota 4,5 din 5. De exemplu, o camera pentru o saptamana, la inceputul lunii august 2013, costa pe plaja.ro in jur de 3.150 de lei, pretul fiind si mai mic in cazul unei rezervari early booking.
 
Hotel Majestic Beach Resort
 
3. Iberostar Sunny Beach Resort, hotel de 4 stele, cu review-uri bune pe tripadvisor. Ultima camera pe booking, cu vedere la mare si all inclusive era in jur de 4500 de lei pentru inceputul lunii august; dar se mai gaseau camere la preturi asemanatoare pe expedia.com. Dintre agentiile romanaesti sa mentionam, de exemplu, oferta de la JekaTurism de aproximativ 4200 de lei (fara a se preciza ce fel de camera este).

Iberostar Sunny Beach Resort
 
4. Helena Sands Hotel, 5 stele, este cotat in jur de 4,4 din 5 pe tripadvisor.com. O camera dubla cu demispensiune intre 1-8 august costa in jur de 4.580 de lei pe booking.com.
 
5. Helena Park Hotel, 5 stele - face parte din acelasi resort.
 
Top hoteluri booking.com
 
1. Friends Family Hotel, are numai 2 stele, dar este considerat de booking.com o oferta inteligenta avand un foarte bun raport pret/calitate. Comentariile turistilor care au facut rezervari prin booking.com ii acorda 9,1 din 10. Este un hotel administrat de o familie. Are propria sa piscina in aer liber, cu sezlonguri. O camera dubla in august costa numai 1300 de lei pentru 7 zile.
 
Friends Family Hotel
 
2. Hotel Dune, 4 stele, a primit nota 9. Proprietatea eleganta ofera camere mobilate extravagant, cu arhitectura si mobilier unic. Tonul negru si luminile umbrite creeaza o atmosfera romantica si moderna. O camera dubla cu vedere la mare (1-8 august) se poate lua cu 4650 de lei, numai cu mic dejun, iar suma platita nu este rambursabila!
Hotel Dune
 
3. Hotelul Perla, 3 stele, are nota 8,9. Ofera facilitati de masaj, o sala de sport si o piscina în aer liber. Un apartament cu o camera cu all inclusive (1-8 august) se poate lua cu 4300 de lei.
Hotelul Perla din Bulgaria
 
4. Royal Palace Helena Sands, 5 stele, nota 8,8. Amplasata langa un golf natural cu poduri pitoresti in imprejurimi luxuriante, este o proprietate de lux cu un centru spa si piscine. O camera cu demipensiune, fara a mai putea anula rezervarea, costa 4600 de lei pentru prima saptamana din august.
 
5. Milennia Aparthotel, 3 stele, nota 8,8. Hotelul se afla la 200 de metri de plaja din Sunny Beach. Hotelul are vedere la mare si este aproape de centru.
 
 
Golden Sands
 
Nisipurile de Aur (in engleza Golden Sands) este o statiune litorala de pe coasta Marii Negre din Bulgaria, langa parcul national Varna (zona protejata). Numele statiunii Nisipurile de Aur provine dintr-o veche legenda a locului care spune ca in urma cu foarte multi ani, niste pirati au ingropat o mare comoara pe faleza Marii Negre la nord de orasul Varna, iar natura s-a razbunat pe pirati transformand aurul intr-un nisip splendid.
 
Situata la 17 km nord de centrul orasului Varna, este practic legata de oras printr-o serie continua de statiuni si comunitati rezidentiale. Aceasta este o destinatie turistica populara, existand multi vizitatori din Romania, Germania, Marea Britanie, Rusia, Tarile Scandinave, Franta, Europa Centrala si de Est, din Golful Persic, Israel, si din alte tari, atrase de climatul favorabil, peisajul pitoresc si de preturile rezonabile.
Nisipurile de Aur sunt deservite de Aeroportul International Varna si regulat de mai multe linii de autobuz de la Varna prin sistemul de transport public - autobuzele 9, 89 si 109 sunt conectate la gara Varna, 209 si 309 sunt conectate la alte zone ale orasului, si 409 se conecteaza la aeroport prin centrul orasului.
Golden Sands Bulgaria
 
In vechime intre Odessos si Dionysopolis au fost mentionata pentru prima data de Pliniu drept casa miticilor pitici. Unele surse Bizantine vorbesc de cetatea Gerania; care a existat intre secolele 4-7 d.Hr. ramanand astazi doar niste bucati masive de piatra si o bazilica de-a lungul marginii platoului. Manastirea ortodoxa Pestera Aladzha, la 3 km spre vest, a fost un centru monahal din antichitate prin intermediul celui de-al doilea Imperiu Bulgar. In timpul Imperiului Otoman, Uzunkum (Turca: nisipurile timpului) a fost cunoscut ca un ascunzis pentru cei certati cu legea. Aceasta a fost in mare masura, pustiu, pana in anii 1950 cand a fost transformat in statiune litorala.
Dezvoltarea statiunii a inceput in 1957 si, in circa doua decenii, locul a fost transformat intr-un modern complex de vacanta cu numeroase hoteluri (multe deschise pe tot parcursul anului), vile, cladiri cu apartamente, centre de spa, restaurante, cluburi, cazinouri, atractii, centre comerciale si sportive, inclusiv un iaht "Marina", o scoala de echitatie si un aquapark. Nisipurile de Aur a fost privatizata in anii 1990 si a atras investitii considerabile in anii 2000. Conceput initial pentru 13000 paturi, a avut peste 30000 de paturi raportate in 2007; fata de Varna numarul real de turisti a fost semnificativ mai mare, unele estimari spun chiar ca se apropie de 90000. In prezent, cele mai multe hoteluri ofera sejururi all inclusive , dar exista, de asemenea, eforturi concertate pentru a repozitiona statiunea ca o destinatie high-end.
Zona este etichetata a avea cel mai pur nisip de cuart de pe coasta si abunda in copaci batrani, gradini, malluri si zone pietonale. Autoritatile din Nisipurile de Aur se opun cererilor de a oferi drumuri si parcari suplimentare, statiunea fiind renumita pentru numarul mare de familii care o frecventeaza, spatiile verzi si zonele pietonale.
 
Atractii
Principalele atractii culturale si istorice sunt:
Castelul din Balcic (fosta resedinta a reginei Maria si gradina botanica), Muzeul Istoric,Biserica Sf. Nikola, Muzeul Etnografic (surprinde atmosfera intima a satelor si a oraselor la sfarsitul sec XIX), Galeria de Arta din sudul orasului Dobrudza, Biserica Sf. Georgi, Biserica Sf. Petka, Biserica greceasca Sf. Elena (folosita de asemenea si pentru concerte, in special opera), Teketo (monument religios de cult), etc.
 
Clima
Statiunea se bucura de un climat bland, climatul temperat continental. Temperaturile in sezonul estival oscileaza intre 27.0° C 18.0° C si sunt similare cu cele ale celebrelor statiuni litorale din zona Marii Mediterane.
Temperatura medie a zilei in timpul verii este: in aer - 27° С, in apa de mare -24° С. Vara este lunga si calda, potrivita pentru plaja din mai pana in octombrie. Schimbarile de temperatura nu sunt drastice.
Vremea primavara devreme si toamna tirzie este ideala pentru apa de mare si tratamente, precum si pentru congrese, conferinte si evenimente pe termen scurt precum sarbatorile.
 
Marea si plaja
Plaja din statiune este de 3,5 km lungime si de pana la 100m latime, fiind cunoscuta ca una dintre cele mai bune plaje de nisip din Europa. Este plata, acoperita cu nisip fin si auriu. In mare exista pante usoare de nisip si nu exista pietre. Apa este de obicei curata si linistita, cu o salinitate mai mica decat cea din Mediterana, de exemplu, absenta vietii marine periculoase vietii umane, si este ideala pentru scufundari si vacante cu copii.
 
Top hoteluri tripadvisor.com
 
1. Grifid Club Hotel Bolero (4 stele) nota 4,5 din 5 - se bucura de o asezare excelenta, intr-o zona linistita din Nisipurile de Aur, la doar cativa metri de plaja cu nisip, oferind multe facilitati si optiuni de luat masa. O camera pentru 7 zile, all inclusive, in prima saptamana din august, costa 5200 de lei pe booking.com, dar nu se poate renunta la rezervare! Se poate lua in considerare oferta de la mareea.ro care are la pachete de 5 zile, ultra-allinclusive, un pret de 160 de euro pentru o camera/zi. Astfel pentru sapte zile, in august, ar insemna in jur de 5.100 de lei. Daca luam in calcul si taxa de statiune (2 euro/adult/zi), preturile devin comparabile.
Hotel Grifid Bolero
 
2. Hotelul Grifid Arabella (4 stele) nota 4,5 din 5 - este situat în inima statiunii Nisipurile de Aur, la doar cativa metri de plaja cu nisip lunga de 1 km. Puteti profita de oferta all-inclusive extinsa. Oferta include mic dejun, pranz si cina tip bufet, precum si gustari si produse de patiserie dupa-amiaza si o gama larga de optiuni culinare alternative la cele 3 restaurante à la carte. Acestea servesc preparate din bucataria bulgara, italiana sau asiatica. O camera costa pe booking.com, pentru o saptamana, 4.700 de lei, nerambursabil.
3. Melia Grand Hermitage (5stele) nota 4 din 5 - Melia Grand Hermitage se afla într-o locaţie linistita, pe panta unui deal, la doar 100 de metri de plaja si ofera acces usor la centrul statiunii Nisipurile de Aur. Centrul spa este pe 2 niveluri si ofera tratamente de infrumusetare si masaje, piscina interioara si in aer liber, cada cu hidromasaj, sauna, baie turceasca si sala de sport. Restaurantele de la Melia servesc mancaruri rafinate din bucataria bulgara si internationala, iar hotelul are o gama de pub-uri si cafenele unde puteti sa va relaxaţi si sa savurati bautura preferata. Restaurantul à la carte Al Dente ofera o gama larga de mancaruri mediteraneene si italiene si are terasa cu vedere superba. O camera cu demipensiune costa 6.500 lei pe booking, cu posibiltatea de anulare a rezervarii.
 
Top hoteluri booking.com
 
1. Grifid Club Hotel Bolero (4 stele) nota 9,1 din 10
2. Hotelul Grifid Arabella (4 stele) nota 8,9 din 10
3. Grifid Vistamar (4 stele) nota 8,8 din 10 - este situat la 5 metri de plaja cu nisip, Este de tip all inclusive si include un mic dejun tarziu, mese tematice, o gustare de dupa-amiaza cu sandvisuri, prajituri si inghetata, precum si bauturi alcoolice locale si de import. O camera costa pentru o saptamana, pe booking.com, 9300 de lei.
 
S-au mai folosit informatii de pe wikitravel.org , wikipedia.com, mareea.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri