Buluc la IPJ! Sute de tineri se bat pe posturile de agenţi fără studii de specialitate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Buluc la IPJ! Sute de tineri se bat pe posturile de agenţi fără studii de specialitate

GALERIE
Candidati Politie Iasi (1)Candidati Politie Iasi (2)Candidati Politie Iasi (3)Candidati Politie Iasi (4)
 • Candidati Politie Iasi (1)
 • Candidati Politie Iasi (2)
 • Candidati Politie Iasi (3)
 • Candidati Politie Iasi (4)
- +

În jur de 300 de ieşeni vor să fie agenţi la posturile de poliţie din judeţ. Sunt disponibile 130 de locuri.

Zeci de ieşeni s-au îngrămădit luni şi marţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Ju­deţean pentru a căpăta o uniformă de poliţist, fără să treacă prin şcoala de poliţie. Surse din cadrul IPJ Iaşi au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că în cele două zile s-au înscris aproximativ 300 de candidaţi. Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au fost ieri la sediul IPJ, unde anticamera de la intrare era plină cu vreo 20 de tineri, iar alţi 5 - 6 erau afară, completând hârtiile.

Poliţistul de la intrare, care are rolul de a înregistra toţi vizitatorii, nu mai prididea. „Nu mai fac faţă!“, a spus acesta râzând, încercând să îndrume toţi candidaţii. Pe măsură ce intrau tinerii, poliţistul de serviciu alcătuia grupuri care apoi erau trimise la etajul 1, la Resurse Umane.

Repre­zentanţii Poliţiei au precizat că luni s-au înscris vreo 150 de candidaţi. Tinerii care vor să se înscrie la concursurile pentru cele 130 de slujbe de poliţişti trebuie să ştie că posturile sunt în mediul rural. De asemenea, aceştia mai trebuie să ştie că posturile cele mai vânate vor fi cele de lângă municipiul Iaşi. Aceştia mai au timp să se înscrie până vineri.

Cei care vor să se înscrie, trebuie să aibă la ei doar cartea de identitate, urmând ca până pe data de 15 aprilie să aducă dosarul complet cu documentele cerute, urmând ca pe data de 14 mai să se desfăşoare concursul.

Printre preferințele tinerilor sunt două posturi în Leţcani, un post la Popricani, unul la Valea Lupului, două la Tomeşti, două în Miroslava şi alte patru la Holboca. Mai sunt posturi în localităţile Vânători, Tomeşti, Ţigănaşi, Todireşti, Strunga, Stolniceni Pră­jescu, Răducăneni, Ruginoasa, Oţeleni, Moţca, Lespezi, Lungani, Ion Neculce, Cotnari, Coarnele Caprei etc.

În total, sunt disponibile 130 de posturi din sursă externă, adică civili care nu au făcut o şcoală de poliţie. Pentru aceste posturi nu există limită de vârstă, iar programul de înscriere este între orele 9 - 18

Condiţiile pentru accesul în această carie­ră: înălţimea de 1,60 m pentru femei şi 1,65 m pentru bărbaţi. Concursul propriu-zis va consta în probele sportive de rezistenţă şi abdomen, cu bareme conform vârstei. În afară de evaluarea performanţelor fizice, mai sunt un test tip grilă, şi un interviu de departajare, dacă va fi cazul. Înainte de acestea însă, candidaţii vor fi eva­luaţi din punct de vedere medical şi psiholo­gic.

De asemenea, printre altele, dosarele trebuie să conţină pe lângă cererea de înscriere, copii legalizate ale documentelor care atestă nivelul studiilor, copii ale actelor de identitate, carnetul de muncă sau a livretului militar, copii ale certificatului de naştere al candidatului, soţiei, fiicei sau fiului, de căsătorie sau ho­tărârii judecătoreşti privind starea civilă.

De asemenea, la dosar mai trebuie pus CV-ul şi tabelul nominal cu rudele candidatului, cazierul judiciar, dar şi copia permisului de conducere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.