anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Dar, tot de pe piaţa liberă auzim că au fost şi din cei care au vibrat tare negativ la auzul acestei veşti. Iar motivul pentru care s-a întâmplat asta, apăi aicea evident că diferă de la caz la caz. Iar unul dintre cei mai speriaţi de bombe la auzul aceste veşti zice-se că ar fi taman Mihăiţă cel crescut ca şarpele la sân, stimaţi telespectatori. De ce anume, am zice că nu-i nici prea greu de bănuit...

Păi, de-un par egzamplu, voi vă mai amintiţi de acuma ceva vreme, când nea Gigi încă era liber, dar cercetat la greu în câteva dosare în care juniorul edilitar crescut de el a dat liber la vorbit în subordine, acesta a spus la un moment dat că pre mulţi va popi el după ce se liniştesc treburile? Iar aluzia era clar cam la cine ar fi. Că doar n-o fi fost la amanta din Skodă...

Pariurile lui dom’ Costel

Şi dacă tot veni vorba de penaliadele locale, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie şi despre celălalt protagonist al târgului, dom’ Costel. Dar nu despre partea penală, ci despre partea politică a chestiunii. Aşadar, cum vă spuneam noi acuma ceva vreme, că tare ne-ar mai mira ca sforarii puterii de la Iaşi să parieze şi ei odată inspiraţi, pe calul câştigător, iacătă că nu a trecut prea mult ca să ne dăm seama că nu ne-am înşelat deloc.

Da, ştim asta: şeful liberalilor ieşeni a anunţat că el îl va susţine şi vota pe Cîţu la alegerile de luna viitoare din partid. Dar, dacă nu ştiaţi asta, sforile cele mai groase de prin partid le trage nu şeful actual al filialei, care încă nu controlează hăţurile.

Ci, zice-se, tot dom’ Costel, prin cei cărora le-a sens în viaţă. Carele, evident, a indicat tuturor oamenilor lui să meargă cu Orban. Ceea ce înseamnă, până la ora asta, cam trei sferturi din numărul delegaţilor ieşeni ce vor vota. Iar Orban, nu ştim dacă aţi văzut ultimele poziţionări, e cam clar că s-a dus în jos, şi că premierul e acum în pole position.

Cum spuneam, iar se trezeşte Iaşul cu marfa-n soare, şi, în timp ce alţii fac chestii grozave cu bani de la guvern, noi ne ocupăm tot de panseluţe în oraş şi podeţe la ţară. Asta ca să vedeţi că astfel de pariuri nu le plătesc tot ei, ci tot noi. Bam, bam...

PS: Apropo de oţăreala de duminică a lui Orban, care a indicat celor din afara partidului s-o lase mai moale, că el nu se retrage. Evident că n-a spus, dar a arătat pisica preşedintelui, care să nu mai asmută DNA spre oamenii apropiaţi lui. Asta, aşa, ca să ştiţi până unde duce miza.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.