Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Dar, tot de pe piaţa liberă auzim că au fost şi din cei care au vibrat tare negativ la auzul acestei veşti. Iar motivul pentru care s-a întâmplat asta, apăi aicea evident că diferă de la caz la caz. Iar unul dintre cei mai speriaţi de bombe la auzul aceste veşti zice-se că ar fi taman Mihăiţă cel crescut ca şarpele la sân, stimaţi telespectatori. De ce anume, am zice că nu-i nici prea greu de bănuit...

Păi, de-un par egzamplu, voi vă mai amintiţi de acuma ceva vreme, când nea Gigi încă era liber, dar cercetat la greu în câteva dosare în care juniorul edilitar crescut de el a dat liber la vorbit în subordine, acesta a spus la un moment dat că pre mulţi va popi el după ce se liniştesc treburile? Iar aluzia era clar cam la cine ar fi. Că doar n-o fi fost la amanta din Skodă...

Pariurile lui dom’ Costel

Şi dacă tot veni vorba de penaliadele locale, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie şi despre celălalt protagonist al târgului, dom’ Costel. Dar nu despre partea penală, ci despre partea politică a chestiunii. Aşadar, cum vă spuneam noi acuma ceva vreme, că tare ne-ar mai mira ca sforarii puterii de la Iaşi să parieze şi ei odată inspiraţi, pe calul câştigător, iacătă că nu a trecut prea mult ca să ne dăm seama că nu ne-am înşelat deloc.

Da, ştim asta: şeful liberalilor ieşeni a anunţat că el îl va susţine şi vota pe Cîţu la alegerile de luna viitoare din partid. Dar, dacă nu ştiaţi asta, sforile cele mai groase de prin partid le trage nu şeful actual al filialei, care încă nu controlează hăţurile.

Ci, zice-se, tot dom’ Costel, prin cei cărora le-a sens în viaţă. Carele, evident, a indicat tuturor oamenilor lui să meargă cu Orban. Ceea ce înseamnă, până la ora asta, cam trei sferturi din numărul delegaţilor ieşeni ce vor vota. Iar Orban, nu ştim dacă aţi văzut ultimele poziţionări, e cam clar că s-a dus în jos, şi că premierul e acum în pole position.

Cum spuneam, iar se trezeşte Iaşul cu marfa-n soare, şi, în timp ce alţii fac chestii grozave cu bani de la guvern, noi ne ocupăm tot de panseluţe în oraş şi podeţe la ţară. Asta ca să vedeţi că astfel de pariuri nu le plătesc tot ei, ci tot noi. Bam, bam...

PS: Apropo de oţăreala de duminică a lui Orban, care a indicat celor din afara partidului s-o lase mai moale, că el nu se retrage. Evident că n-a spus, dar a arătat pisica preşedintelui, care să nu mai asmută DNA spre oamenii apropiaţi lui. Asta, aşa, ca să ştiţi până unde duce miza.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.