anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Buncărele de lux în care miliardarii vor să se pună la adăpost de Apocalipsă

GALERIE
bucare_lux
 • bucare_lux
- +

J.C. Cole a fondat Safe Haven Farms, un complex de maximă securitate pentru a rezista la următoarea pandemie sau la următorul dezastru legat de schimbările climatice sau de orice natură. Pentru un preţ fabulos, miliardarii pot obţine „o şansă de supravieţuire”, promite Cole. Înainte de a veni în Statele Unite, Cole a petrecut 18 ani în Europa, ca preşedinte al Camerei de Comerţ Americane din Letonia. El a fost martor direct la prăbuşirea Uniunii Sovietice şi insistă că ar trebui să învăţăm din greşelile sovieticilor.

„Sunt profund îngrijorat de ceea ce văd că se întâmplă în Europa, în special în ceea ce priveşte energia şi alimentele", a spus el. „Acest lucru se poate întâmpla cu uşurinţă şi aici".

O investiţie de 3 milioane de dolari în start-up-ul său nu înseamnă doar admiterea în „cercul de elită”. „Membrii primesc, de asemenea, o participaţie într-o reţea potenţial profitabilă de francize agricole locale care ar putea reduce probabilitatea unui eveniment catastrofal în primul rând", scrie Douglas Rushkoff în noua sa carte, „Survival of the Richest: Fanteziile de evadare ale miliardarilor din tehnologie" (W.W. Norton).

Cole, în vârstă de 66 de ani, are două ferme în curs de dezvoltare, una în afara oraşului Princeton şi a doua undeva în Poconos, pe care le descrie ca fiind „o reţea de comunităţi de ferme rezidenţiale secrete, total autosuficiente, pentru milionari, păzite de Navy SEALs înarmaţi până în dinţi", scrie Rushkoff.

Cititi mai multe pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.