anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Bunica regretă că nu l-a lăsat în voia sorţii pe nepotul abandonat: acum cere ordin de protecţie

GALERIE
ordin restrictie
 • ordin restrictie
- +

Băiatul în cauză a ajuns să lucreze cu ziua, iar banii îi cheltuie pe băutură şi „păcănele”. Când îi termină, îşi agresează bunica pentru bani din pensie.

 

O pensionară a ajuns să regrete că nu şi-a lăsat nepotul în voia sorţii. Femeia a ajuns să se adreseze instanţei pentru a solicita protecţie împotriva celui pe care l-a crescut de mic. N.E. locuieşte în Ţigănaşi. Are grijă de Petru Budescu şi de sora mai mică a acestuia încă din copilăria acestora, întrucât părinţii lor nu au resursele necesare pentru creşterea şi educarea tuturor copiilor. Tânărul nu are un loc de muncă stabil, lucrând ca zilier prin sat. Banii câştigaţi nu-i rămân mult timp în mână, cheltuindu-i pe băutură şi jocuri de noroc.

Conform mărturiei femeii, atunci când este beat bărbatul îşi agresează bunica şi sora de 13 ani. Pe 22 iulie, şi-a lovit sora cu palma peste cap, fără măcar vreun motiv. O săptămână mai târziu, beat fiind, a făcut scandal în locuinţa comună, şi-a înjurat bunica, a ameninţat-o cu acte de violenţă şi a alungat-o din casă. De această dată, bătrâna s-a adresat poliţiei, care a emis un ordin de protecţie provizoriu, şi apoi instanţei. Magistraţii Judecătoriei au analizat cazul doar în baza documentelor prezentate de poliţişti şi a mărturiei femeii, întrucât Budescu nu s-a prezentat în instanţă pentru a-şi prezenta propriul punct de vedere.

Judecătorii au constatat că incidentul din 29 iulie nu a fost unul izolat, Budescu fiind sancţionat cu amendă de mai multe ori în ultimii ani, pentru provocarea de scandaluri. „Instanţa apreciază că frecvenţa conflictelor familiale generate de comportamentul pârâtului sunt suficiente şi în măsură să conducă la stări de tensiune rudelor sale, temere şi suferinţă psihică, încălcând dreptul la un trai liniştit şi decent şi dreptul la normalitatea relaţiilor de familie”, au precizat judecătorii. Aceştia au considerat că este necesară evacuarea tânărului din locuinţa comună pentru următoarele 3 luni şi obligarea sa la păstrarea unei distanţe de minimum 50 de metri faţă de bunica şi sora sa.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.