anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Bunicuţă terorizată de nepotul dependent de droguri. Bunicul şi-a luat deja lumea-n cap

GALERIE
batrana
 • batrana
- +

De aproape un an, o ieşeancă este terorizată de nepotul său. Dependent de etnobotanice, acesta încearcă să-i stoarcă bătrânei bani pentru a-şi satisface viciul. Exasperat, soţul femeii şi-a luat lumea în cap. Rămasă singură, femeia s-a adresat justiţiei. Fără prea mult succes, nepotul fiind tratat cu blândeţe.

 

În august anul trecut, R.C. a obţinut emiterea unui ordin de protecţie împotriva nepotului său, Robert Copacinschi, prin care tânărul era obligat să păstreze o distanţă de minim 100 de metri faţă de bunica sa timp de 6 luni, interzicându-i-se totodată să ia legătura, în orice mod, cu aceasta. Sentinţa a fost justificată prin faptul că atunci când Copacinschi nu avea bani de etnobotanice, devenea agresiv şi îşi ameninţa bunica cu moartea şi cu incendierea apartamentului. Ordinul a rămas însă o simplă foaie de hârtie.

În după-amiaza zilei de 6 noiembrie, Copacinschi a mers la bunica sa după bani. Femeia nu i-a deschis, iar nepotul a început să bată cu picioarele în uşă, adresându-i totodată bătrânei injurii şi ameninţări. Daunele provocate uşii au fost remarcate ulterior de poliţiştii chemaţi la faţa locului. Două săptămâni mai târziu, fapta s-a repetat. Femeia a cerut iar ajutorul poliţiei, subliniind faptul că nepotul său încălca ordinul de protecţie. În faţa oamenilor legii, Copacinschi a afirmat că venise la bunica sa pentru a recupera o datorie. Pe 7 decembrie, tânărul şi-a sunat bunica la 2.00 noaptea, spunându-i că se află în faţa blocului şi are nevoie de bani. După câteva minute, a sunat la interfon. R.C. a încercat să oprească aparatul, dar a apăsat pe butonul greşit, permiţându-i nepotului să intre. Tânărul a început să bată cu pumnii în uşă, spunându-i bunicii sale că va înceta doar când va primi bani. Poliţiştii l-au găsit în faţa apartamentului.

Trimis în judecată pentru nerespectarea ordinului de protecţie, Copacinschi şi-a recunoscut faptele, spunând nonşalant că ştia că încalcă măsurile dispuse de judecători, dar că nu-şi mai aminteşte de ce a mers la bunica sa.Magistraţii Judecătoriei au reţinut în sarcina sa 5 încălcări ale ordinului de protecţie. Ei au constatat totodată că bărbatul nu se afla la prima faptă ilegală, consumul de substanţe psihoactive atrăgându-i o amendă penală. „Circumstanţele cauzei arată atitudinea total indiferentă a inculpatului faţă de respectarea hotărârilor judecătoreşti, faţă de posibilele repercusiuni ale acţiunilor sale şi o lipsă de respect accentuată faţă de integritatea fizică şi psihică a altor persoane, neavând nicio reţinere în a se deda la săvârşirea unor acte ilicite şi, nu în ultimul rând, dispreţ faţă de valorile sociale şi morale intrinseci fiinţei umane, rezultând o periculozitate sporită a inculpatului. Instanţa are în vedere gravitatea activităţii infracţionale”, au precizat magistraţii.

Gravitatea comportamentului lui Copacinschi a fost apreciată însă de judecători la 1 an şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Şi această sentinţă a fost considerată de tânăr ca fiind prea aspră, Copacinschi atacând-o cu apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.