Bunurile unui fost dealer auto sunt scoase din nou la licitaţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bunurile unui fost dealer auto sunt scoase din nou la licitaţie

GALERIE
gold & platin 0741
  • gold & platin 0741
- +
Este vorba despre showroomul din Miroslava deţinut de firma Gold&Platin şi o creanţă pe care această societate o are către o altă companie.

Lichidatorul „firmei mamă” din grupul Gold&Platin, deţinut de turcul Yavuz Hotinoglu, pregăteşte un nou val de licitaţii. Cel mai important activ ce va fi scos la vânzare este showroomul din Miroslava, cu ieşire la drumul naţional, însă şansele de a fi valorificat sunt tot mai mici după „ţeapa” primită de lichidator la o şedinţă anterioară. Practic, preţul scăzuse sub 50% din valoarea de lichidare, iar creditorii au aprobat vânzarea acestuia la preţul cel mai mare oferit, dar cu obligativitatea organizării unor şedinţe de licitaţie cu pas de supraofertare de 50.000 euro de la valoarea ofertei primite. S-a prezentat cu ofertă firma SC Rotools Machinery, aparţinând consultantului fiscal Mihai Anghel Petre, cu o ofertă de 500.000 euro.

La licitaţie s-a prezentat, însă, firma băcăuană Simba Invest, care a licitat de două ori alături de ieşean, astfel că Rotools Machinery a supralicitat cu 700.000 euro, moment în care Simba Invest s-a retras. Nemulţumit că planurile iniţiale, de a achiziţiona clădirile şi terenul cu 500.000 euro a fost ratat, Anghel Mihai Petre a părăsit sala de şedinţe fără să semneze procesul verbal şi nici nu a achitat garanţia de participare după o înţelegere avută cu creditorii. „Se cere aprobarea propunerii lichidatorului de scoatere la vânzare a imobilului debitoarei SC Gold&Platin SRL (compus din teren intravilan S 4.178 mp, clădire C1 showroom, cladire C2, împrejmuire, platformă exterioara, instalaţie climatizare), situat în com.Miroslava, jud. Iasi, în sarcina cumpărătorului SC Rotools Machinery SRL, declarat adjudecatar la preţul de 700.000 euro, prin Procesul-verbal de licitaţie cu supraofertare nr.2362/G&P/23.04.2015, având în vedere ca acesta nu a achitat preţul pâna la termenul limită de plată din 25.05.2015”, conform raportului lichidatorului judiciar.

Alături de acest imobil, lichidatorul scoate la vânzare şi o creanţă de circa două milioane lei la cel mai mare preţ oferit, pe care firma turcului o are de recuperat de la societatea Roua Impex, deţinută de Kheder Deiri, fratele patronului de la Siraj Ahmad al Deiri. Chiar dacă lichidatorul Gold&Platin consideră că are de primit două milioane lei, lichidatorul de la Roua Impex a acceptat în tabelul creditorilor doar suma de 1,14 milioane lei. „Se solicită aprobarea valorificării la cel mai mare preţ oferit, a creanţei în valoare de 1.996.785,00 lei pe care SC Gold&Platin SRL o are asupra debitoarei sale SC Roua Impex SRL - în insolvenţă, având în vedere că până la această dată au fost organizate câte 3 licitaţii cu preţ de pornire reprezentând 100%, 90%, 80%, 70%, 60% si 50% din valoarea nominală, în urma cărora creanţa nu a fost valorificată şi nu s-a prezentat nici o persoană interesată”, se arată în raportul lichidatorului. Legat de scoaterea la vânzare a unor bunuri mobile (piese auto, obiecte de inventar, mijloace fixe) ca materiale reciclabile, la un centru specializat, creditorii, cu un procent de 71,57% din creditorii ce şi-au exprimat punctul de vedere, au solicitat o situaţie actualizată a acestora.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.