Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Burleanu: Daum va continua ca selecţioner până la finalul contractului

GALERIE
Daum
  • Daum
- +

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că selecţionerul Christoph Daum îşi va continua activitatea până la finalul contractului, însă a menţionat că nu se poate pronunţa dacă acesta va continua şi după încheierea preliminariilor CM-2018.

"Primul subiect pe ordinea de zi a fost cel în care selecţionerul Daum a prezentat un raport de activitate a echipei naţionale, care curpinde atât parcursul sportiv, cât şi proiectele în care a fost angrenat staful tehnic. Preşedintele Comisiei Tehnice, domnul Stoichiţă, a prezentat şi el concluziile raportului. Este o stare de normalitate pe care ne-o dorim ca să evităm orice neclaritate, Christoph Daum va continua ca selecţioner până la finalul contractului, adică până la finalul preliminariile CM-2018. La finalul acestor preliminarii va realiza un nou raport de activitate, după care vom trage o concluzie. Nu pot să mă pronunţ deocamdată dacă vom continua sau nu în aceeaşi formulă. Sunt meciuri care ne dau un fel de speranţă, sigur că toate meciurile oficiale care vor urma şi un eventual baraj vor conta în această decizie, dar eu cred că nici domnul Daum nu-şi doreşte să stea la cârma naţionalei dacă nu face performanţă", a declarat Burleanu într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă a regretat numirea lui Daum, Burleanu a răspuns: "Nu am regretat niciodată, pentru că trebuie să luăm în calcul şi celelalte aspecte. Ne-am dorit un selecţioner integru, care să nu poată fi acuzat de vreo înţelegere cu cineva, un selecţioner prezent pe stadioane şi ne-am dorit ca selecţionerul să realizeze o legătură între prima reprezentativă şi tineret. Dar bineînţeles, că ultimul aspect, cel al rezultatelor, este unul negativ". Burleanu a precizat că Rodion Cămătaru va face parte din Comisia Tehnică a FRF: "Pe lângă membrii Comisiei Tehnice, ne bucurăm să-l primim alături de noi pe Rodion Cămptaru, un nume de referinţă în fotbalul românesc. La nivelul Comisiei Tehnice se va alătura şi Felix Grigore, fără drept de vot însă, ca manager al departamentului de competiţii".
Comisia tehnică a prezentat, marţi, membrilor Comitetului Executiv al FRF raportul activităţii echipei naţionale de seniori conduse de selecţionerul Christoph Daum. La 19 iulie, Daum le-a prezentat activitatea sa la conducerea echipei naţionale membrilor Comisiei Tehnice a FRF, după ce preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a cerut "o procedură de analiză" în privinţa selecţionerului.
 
Echipa naţională are şanse mici de calificare la Cupa Mondială din Rusia. În şase meciuri din zece, România a înregistrat o victorie, trei rezultate de egalitate şi două înfrângeri, ocupând, cu şase puncte, locul 4 în Grupa E a preliminariilor, la patru puncte de ocupantele locurilor 2 şi 3, Muntenegru, respectiv Danemarca. La rândul său, Selecţionerul Christoph Daum a declarat, marţi, că, din punctul lui  de vedere, sunt două variante privind viitorul său la echipa naţională a României: să plece imediat sau să-şi prelungească înţelegerea cu FRF până în 2020.
 
Întrebat dacă va continua după încheierea preliminariilor CM din Rusia, tehnicianul german a răspuns: "Nu depinde de mine, contractul meu se termină la finalul acestui an. Vom vorbi despre contract. Am discutat cu membrii Comisiei Tehnice şi ar trebui să facem astfel de rapoarte mai des, pentru o mai bună înţelegere privind ce fac antrenorii de la juniori, de la tineret, de la echipa A. Marcel Puşcaş a spus: <Ce discutăm noi, aici? Sunt numai două opţiuni, să ne oprim acum şi să aducem un nou selecţioner sau să continuăm>. Cred că preşedintele va asculta părerile comitetelor, îşi va forma o opinie şi apoi va decide. Dacă mă întrebaţi pe mine, sunt două variante: să ne oprim chiar acum sau să continuăm până în 2020." Şi Daum s-a întâlnit, marţi, cu membrii Comitetului Executi al FRF, cărora le-a prezentat activitatea sa la naţională.
 
"Cred că este important pentru membrii Comitetului Executv să aibă un <feedback> despre conceptul lui Christoph Daum. Cum înnoim lucrurile în şi în jurul echipei naţionale, care este structura organizatorică, responsabilităţile care sunt, cum merge acest proces, să aibă o imagine de ansamblu mai bună asupra muncii noastre, a planificării. Vrem să mergem mai departe cu înnoirea acestei echipe, obţinând rezultate mai bune, performanţe poate la fel cum am văzut în meciul cu Chile, care a fost pentru mine pimul <feedback> pozitiv că se dezvoltă cevă. A fost doar un meci, dar mi-a dat o perspectivă optimistă despre viitorul echipei naţionale a României cu privire la performanţă şi rezultate. Asta am discutat şi cred că toată lumea înţelege acum acest proces, care are nevoie de mai mult timp, de un pic de răbdare. Ştiu că toată lumea vrea totul ieri sau astăzi şi ar fi fost mai fericită şi satisfăcută dacă aveam patru pucnte în plus. Eu încă sunt încrezător în acest proces de înnoire şi am explicat cât de clar am putut ceea ce dorim să facem în următoarele luni cu echipa naţională şi cu jucătorii în plan individual. Am avut un răspuns excelent pentru că toate întrebările care mi s-au pus au arătat că m-au umărit cu adevărat. Au urmărit şi au întrebat lucruri specifice despre ce înseamnă să instaurezi standarde înalte de performanţă, să construieşti o echipă în jurul echipei, coordonarea nu numai între jucători, ci şi între membrii stafului. Cred că acum au o mai bună înţelegere cu privire la ceea ce înseamnă adaptarea pas cu pas la un stil de perfromanţă vest-european", a spus Daum.
 
 

 
 
    

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri