Burleanu de la FRF îl pune la punct pe Florin Cîţu-ministrul Finanţelor. “Poate va înţelege”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Burleanu de la FRF îl pune la punct pe Florin Cîţu-ministrul Finanţelor. “Poate va înţelege”

GALERIE
Burleanu
  • Burleanu
- +

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că FRF şi-a manifestat disponibilitatea de a lucra cu ANAF, subliniind că dacă Ministerul de Finanţe şi-ar fi digitalizat serviciile, nici n-ar fi fost nevoie de un control. De asemenea, Burleanu a afirmat că ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, trebuie să înţeleagă că FRF nu este o instituţie publică.

"Ne-am manifestat din primul moment disponiblitatea de la lucra cu ANAF. Din 2014, FRF a trecut în fiecare an prin controale, fără probleme. orice acţiune este puternic simplificată, deoarece am digitalizat sistemul. Avem proceduri interne pentru achiziţii. Lucrăm cu o companie din Top 4. Dacă Ministerul de Finanţe şi-ar fi digitalizat serviciile, nici n-ar fi fost nevoie astăzi de un control. Sunt şi părţi bune după aceste verificări. Ministrul de Finanţe va înţelege că FRF nu este o instituţie publică, aşa cum tot a insistat în numeroase rânduri, punând federaţia la un loc cu primării sau consilii judeţene. Se va vedea care e contribuţia Federaţiei la FRF. În 2019, FRF a contribuit cu nu mai puţin de 13 milioane de lei. Am primit 0 lei sprijin înapoi. Totodată, indirect, fotbalul românesc contribuie la bugetul de stat cu 750 de milioane de euro anual, conform unui studiu al Uniunii Europene. Solicit public ministrului de Finanţe să includă sportul în planul naţional de Relansare şi Rezilienţă", a declarat Burleanu, într-o conferinţă de presă.

”Am considerat că este un control de rutină. Ni s-au solicitat foarte multe documente, dar după cum vă spuneam, astăzi la FRF, este foarte uşor să verifici absolut totul. FRF nu a fost niciodată din 2015 într-o situaţie financiară dificilă. Asta ca urmare a unui management excelent şi a unei absorbţii din mediul privat. Vom termina acest an pe un excedent financiar de peste 1 milion de euro şi cu rezerve financiare pentru anul viitor de peste 5-6 milioane de euro. Nu cred că FRF este vânată politic. Niciodată nu voi considera că a fost o comandă politică, ci doar un exerciţiu de imagine. Eu mi-aş fi dorit să nu fim puşi în categoria instituţiilor publice, pentru că ministrul a introdus eronat FRF în această categorie. În tot acest context, cred că se va înţelege că noi nu primim fonduri de la statul român", a mai spus Burleanu.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, săptămâna trecută, că în 17 noiembrie echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal.

"În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public", a declarat Cîţu. "În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public", a mai spus Florin Cîţu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.