Burleanu de la FRF îl pune la punct pe Florin Cîţu-ministrul Finanţelor. “Poate va înţelege”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Burleanu de la FRF îl pune la punct pe Florin Cîţu-ministrul Finanţelor. “Poate va înţelege”

GALERIE
Burleanu
  • Burleanu
- +

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că FRF şi-a manifestat disponibilitatea de a lucra cu ANAF, subliniind că dacă Ministerul de Finanţe şi-ar fi digitalizat serviciile, nici n-ar fi fost nevoie de un control. De asemenea, Burleanu a afirmat că ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, trebuie să înţeleagă că FRF nu este o instituţie publică.

"Ne-am manifestat din primul moment disponiblitatea de la lucra cu ANAF. Din 2014, FRF a trecut în fiecare an prin controale, fără probleme. orice acţiune este puternic simplificată, deoarece am digitalizat sistemul. Avem proceduri interne pentru achiziţii. Lucrăm cu o companie din Top 4. Dacă Ministerul de Finanţe şi-ar fi digitalizat serviciile, nici n-ar fi fost nevoie astăzi de un control. Sunt şi părţi bune după aceste verificări. Ministrul de Finanţe va înţelege că FRF nu este o instituţie publică, aşa cum tot a insistat în numeroase rânduri, punând federaţia la un loc cu primării sau consilii judeţene. Se va vedea care e contribuţia Federaţiei la FRF. În 2019, FRF a contribuit cu nu mai puţin de 13 milioane de lei. Am primit 0 lei sprijin înapoi. Totodată, indirect, fotbalul românesc contribuie la bugetul de stat cu 750 de milioane de euro anual, conform unui studiu al Uniunii Europene. Solicit public ministrului de Finanţe să includă sportul în planul naţional de Relansare şi Rezilienţă", a declarat Burleanu, într-o conferinţă de presă.

”Am considerat că este un control de rutină. Ni s-au solicitat foarte multe documente, dar după cum vă spuneam, astăzi la FRF, este foarte uşor să verifici absolut totul. FRF nu a fost niciodată din 2015 într-o situaţie financiară dificilă. Asta ca urmare a unui management excelent şi a unei absorbţii din mediul privat. Vom termina acest an pe un excedent financiar de peste 1 milion de euro şi cu rezerve financiare pentru anul viitor de peste 5-6 milioane de euro. Nu cred că FRF este vânată politic. Niciodată nu voi considera că a fost o comandă politică, ci doar un exerciţiu de imagine. Eu mi-aş fi dorit să nu fim puşi în categoria instituţiilor publice, pentru că ministrul a introdus eronat FRF în această categorie. În tot acest context, cred că se va înţelege că noi nu primim fonduri de la statul român", a mai spus Burleanu.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, săptămâna trecută, că în 17 noiembrie echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal.

"În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public", a declarat Cîţu. "În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public", a mai spus Florin Cîţu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.