anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Burse de 1.800 de lei pe an pentru 72 de familii din comuna Ciurea

GALERIE
copil
 • copil
- +

Două asociaţii din Iaşi, alături de Primăria Ciurea, vor oferi câte 1.800 de lei pe an pentru 72 de familii vulnerabile din Comuna Ciurea pentru a participa la un program de formare în educaţia timpurie.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Salvaţi Copiii, proiectul este unul important deoarece, menţionează aceştia, „specialiştii în economie şi educaţie atrag atenţia că dezvoltarea timpurie a copiilor influenţează în mod direct rezultatele economice, de sănătate şi sociale pentru indivizi şi societate“.

Proiectul „Primii paşi în educaţie“, demarat de către Salvaţi Copiii, alături de Primăria Ciurea şi Asociaţia Streetaware, încearcă să reducă riscul de părăsire timpurie a şcolii în comuna Ciurea. În acest sens, 72 de familii vulnerabile din sat Dumbrava, comuna Ciurea, vor primi câte 1.800 de lei pe an pentru a participa la un program de formare în educaţia timpurie, iar 72 de copiii antepreşcolari vor beneficia de un program inovativ de educaţie timpurie, implementat cele două organizaţii şi Primăria Ciurea.

„Parteneriatul aduce împreună instituţii cu resurse materiale, financiare şi umane în dezvoltarea de programe de educaţie timpurie. Astfel, Primăria Ciurea va construi şi va dota clădirea unde vor avea loc activităţile proiectului. Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi va oferi programe de pregătire şi dezvoltare cognitivă şi emoţională a copiilor prin metoda Şcolii Mobile, va realiza activităţi de formare în grupe mixte de copii, părinţi, educatori, psihologi şi psihopedagogi şi va acorda servicii de asistenţă socială pentru familiile vulnerabile. Asociaţia Streetaware va realiza programul de calificare pentru cei 8 educatori din proiect şi va derula pentru copii activităţi de dezvoltare intelectuală, socio-afectivă şi psihomotrică prin intermediul unei camere senzoriale. De asemenea, va coordona procesul de identificare a locurilor de muncă pentru părinţii care întâmpină dificultăţi în accesarea unui loc de muncă“, precizează organizatorii proiectului.

Proiectul presupune şi formarea care îngrijeşte copii, iar cei mici vor beneficia şi de un spaţiu de joacă amenajat. Bugetul total al proiectului este de 4.154.002 lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 3.530.902 de lei. Perioada de implementare este martie 2021 – 24 noiembrie 2023, proiectul fiind cofinanţat Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6: Educaţie şi competenţe. Printre scopurile proiectului se numără creşterea participării la învăţământul antepreşcolar şi preşcolar, în special a grupurilor cu risc de părăsire timpurie a şcolii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.