Burse de 1.800 de lei pe an pentru 72 de familii din comuna Ciurea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Burse de 1.800 de lei pe an pentru 72 de familii din comuna Ciurea

GALERIE
copil
  • copil
- +

Două asociaţii din Iaşi, alături de Primăria Ciurea, vor oferi câte 1.800 de lei pe an pentru 72 de familii vulnerabile din Comuna Ciurea pentru a participa la un program de formare în educaţia timpurie.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Salvaţi Copiii, proiectul este unul important deoarece, menţionează aceştia, „specialiştii în economie şi educaţie atrag atenţia că dezvoltarea timpurie a copiilor influenţează în mod direct rezultatele economice, de sănătate şi sociale pentru indivizi şi societate“.

Proiectul „Primii paşi în educaţie“, demarat de către Salvaţi Copiii, alături de Primăria Ciurea şi Asociaţia Streetaware, încearcă să reducă riscul de părăsire timpurie a şcolii în comuna Ciurea. În acest sens, 72 de familii vulnerabile din sat Dumbrava, comuna Ciurea, vor primi câte 1.800 de lei pe an pentru a participa la un program de formare în educaţia timpurie, iar 72 de copiii antepreşcolari vor beneficia de un program inovativ de educaţie timpurie, implementat cele două organizaţii şi Primăria Ciurea.

„Parteneriatul aduce împreună instituţii cu resurse materiale, financiare şi umane în dezvoltarea de programe de educaţie timpurie. Astfel, Primăria Ciurea va construi şi va dota clădirea unde vor avea loc activităţile proiectului. Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi va oferi programe de pregătire şi dezvoltare cognitivă şi emoţională a copiilor prin metoda Şcolii Mobile, va realiza activităţi de formare în grupe mixte de copii, părinţi, educatori, psihologi şi psihopedagogi şi va acorda servicii de asistenţă socială pentru familiile vulnerabile. Asociaţia Streetaware va realiza programul de calificare pentru cei 8 educatori din proiect şi va derula pentru copii activităţi de dezvoltare intelectuală, socio-afectivă şi psihomotrică prin intermediul unei camere senzoriale. De asemenea, va coordona procesul de identificare a locurilor de muncă pentru părinţii care întâmpină dificultăţi în accesarea unui loc de muncă“, precizează organizatorii proiectului.

Proiectul presupune şi formarea care îngrijeşte copii, iar cei mici vor beneficia şi de un spaţiu de joacă amenajat. Bugetul total al proiectului este de 4.154.002 lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 3.530.902 de lei. Perioada de implementare este martie 2021 – 24 noiembrie 2023, proiectul fiind cofinanţat Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6: Educaţie şi competenţe. Printre scopurile proiectului se numără creşterea participării la învăţământul antepreşcolar şi preşcolar, în special a grupurilor cu risc de părăsire timpurie a şcolii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.