anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Burse de 10.000 de lei pe an pentru studenţii cu situaţii materiale precare

A sunt oferite de Clubul Rotary Iaşi „Curtea Domnească“. Cum se face selecţia?

GALERIE
burse studenti
  • burse studenti
- +

Studenţii cu o situaţie financiară modestă, dar cu rezultate academice foarte bune pot beneficia de câte o bursă de 10.000 de lei pe an oferite de către Clubul Rotary Iaşi „Curtea Domnească“. Bursele sunt oferite pentru cel de-al doilea an, programul având drept scop susţinerea tinerilor cu rezultate academice excepţionale. Bursele Rotary Academica se desfăşoară sub sloganul „Parteneriat pentru educaţie“, programul având drept scop ajutorarea tinerilor cu posibilităţi materiale reduse pentru a-şi acoperi costurile aferente educţiei şi traiului la oraş. 

Anul trecut, la prima ediţie a programului, 10 studenţi de la mai multe facultăţi din Iaşi au fost selectaţi pentru a beneficia de ajutorul de 1.000 de lei pe lună pentru fiecare student. Pot beneficia de aceste burse elevii din ultimul an de liceu şi studenţii din anul I şi II cu o situaţie financiară modestă care urmează sau doresc să urmeze studiile universitare la o facultate din Iaşi. „Pe lângă criteriile de eligilitate din dosarul de înscriere, ne interesează ca cei care vor intra în acest proiect să împărtăşească principiile şi valorile Rotary: onestitate, perseverenţă, asumarea responsabilităţilor, lucrul în echipă, implicare în cauze sociale şi altruism“, precizează Radu Ciorap, preşedintele Club Rotary Iaşi „Curtea Domnească“.

Bursa de 1.000 de lei pe lună va acoperi cheltuielile de cazare la cămin, masa la cantină, cărţi sau manuale de studiu, tabere de studiu sau alte activităţi din cadrul activităţii universtare. De asemenea, bursierii vor beneficia de Programul de mentorat, iar fiecărui student îi va fi desemnat un membru al Asociaţiei Rotary, care va avea obligaţia de a îndruma şi de a sprijini activitatea studentului, atât şcolară, cât şi extraşcolară, pe toată perioada în care studentul se află în prgramul bursei. Cei care doresc să participe la selecţia în cadrul acestui program pot depune un dosar până pe 30 august, acesta urmând să conţină o cerere de înscriere informală, un eseu de 2-3 pagini în care candidatul trebuie să se descrie atât pe sine, cât şi activitatea extraşcolară, implicarea în diferite proiecte şi motivele pentru care a ales facultatea pe care o urmează.

De asemenea, dosarul trebuie să conţină o recomandare din partea unei persoane reprezentative, precum un profesor, preotul din comunitatea în care locuieşte sau un cineva alături de care a lucrat într-un anumit proiect, cel care semnează recomandarea având responsabilitatea de a oferi şi un număr de contact. De asemenea, dosarul trebuie să conţină foaia matricolă din care să reiasă situaţia şcolară, dar şi adeverinţă care să ateste veniturile familiei. Candidaţii vor fi selectaţi în urma unui interviu care va avea loc în perioada 1-15 septembrie. Dosarele pot fi trimise la adresa rotaryiasicurteadomneasca@gmail.com.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.