anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Burse de 400 de euro pe lună pentru doctoranzi, într-un proiect european

GALERIE
uaic, burse, doctoranzi
 • uaic, burse, doctoranzi
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va oferi burse de 400 de euro pe lună pentru 93 de doctoranzi, timp de 12 luni, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene şi implementat împreună cu Filiala Iaşi a Academiei Române – „Suport educaţional şi formativ pentru doctoranzi şi tineri cercetători în pregătirea inserţiei în piaţa muncii”.

 „Proiectul îşi propune furnizarea de sprijin financiar pentru doctoranzii, care vor face parte din grupul ţintă al proiectului, sub formă de burse doctorale, derularea de mobilităţi, participarea la conferinţe şi publicarea de articole ştiinţifice, organizarea de sesiuni de dezvoltare a competenţelor de cercetare avansată cu componentă aplicativă şi de module de cursuri complementare, interdisciplinare care vizează dobândirea de competenţe transversale, inclusiv pedagogice”, au precizat reprezentanţii universităţii.

Procesul de selecţie a candidaţilor s-a încheiat ieri, 22 septembrie, fiind acceptaţi doar doctoranzi care sunt cetăţeni ai UE, cu domiciliul sau reşedinţa legală în România, care sunt în ultimul an de studii universitare de doctorat, pe locuri de la buget sau cu taxă. Aceştia au dat un interviu, pe lângă evaluarea dosarului de concurs, având prioritate doctoranzii cu cercetări în domenii prioritare de la biologie, chimie, drept, la contabilitate, ştiinţe politice, informatică, istorie sau matematică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.