Burse de 400 lei pe lună pentru toţi: se fac înscrieri pentru învăţământul profesional şi dual
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Burse de 400 lei pe lună pentru toţi: se fac înscrieri pentru învăţământul profesional şi dual

GALERIE
invatamant dual
 • invatamant dual
- +

Absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie în perioada următoare la prima etapă de admitere, până pe 20 iulie, în învăţământul profesional şi profesional dual, pe baza fişei de înscriere şi a foii matricole.

Înscrierea candidaţilor se realizează de către unităţile de învăţământ gimnazial, prin transmiterea electronică la unităţile şcolare care au ofertă pentru învăţământul profesional şi dual, elevii admişi în clasele pentru învăţământ dual urmând să beneficieze de burse de 400 de lei.

Astfel, la nivelul judeţului, în urma solicitării operatorilor economici, pentru anul şcolar 2020-2021 au fost propuse 81 de clase pentru învăţământul profesional, dintre acestea 9.5 clase fiiind destinate învăţământul dual.

Cititi si: Faci şi şcoală, primeşti şi bani: 1.500 de locuri la Iaşi. Ce meserii se pot învăţa

Elevii din aceste 9,5 clase vor beneficia de bursă de 200 de lei de la bugetul de stat şi 200 de lei de la operatorul economic unde va face practică, deci în total 400 de lei.

În plus, elevii din învăţământul dual au ocazia să se specializeze la operatori economici, să îşi formeze competenţele profesionale, iar apoi, în acord cu operatorul economic, va putea să se angajeze la firma la care a făcut practică vreme de trei ani.

În cazul în care numărul candidaţilor care optează pentru o anumită calificare este mai mare decât numărul locurilor disponibile, se va lua în considerare o probă suplimentară de admitere.

În acest an şcolar, proba suplimentară de admitere a fost decisă la nivelul unităţii de învăţământ cu ofertă pentru învăţământul profesional şi va consta în calcularea mediei de admitere luând în considerare una sau mai multe discipline studiate în clasele V-VIII, stabilite în raport cu relevanţa acestora pentru calificarea respectivă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X