Burse de un an în Japonia pentru studenții de la Politehnica Iași. Condiții de înscriere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Burse de un an în Japonia pentru studenții de la Politehnica Iași. Condiții de înscriere

GALERIE
camin t17
  • camin t17
- +

Studenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) se pot înscrie la stagii de internship pe durata unui an de zile în cadrul unei companii de top din Japonia. Astfel, tinerii care vor fi acceptaţi în cadrul programului de burse „Vulcanus in Japan” vor avea ocazia să lucreze în companii japoneze care dezvoltă tehnologii avansate, dar şi să înveţe limba japoneză şi să se familiarizeze cu tradiţiile şi cultura japoneză, programul incluzând şi un curs intensiv de limbă cu durata de patru luni. Potrivit reprezentanţilor Universităţii Tehnice din Iaşi, proiectul este unul de tradiţie pentru tinerii politehnişti ieşeni.

„Suntem bucuroşi şi mândri că studenţii TUIASI au încă o dată ocazia de a se perfecţiona printr-o perioadă de practică în aceleaşi domenii inginereşti de interes cu cele alese la admitere, de această dată în companii japoneze cu renume internaţional. Trăim cu convingerea că această experienţă inginerească internaţională în anii 2021-2022 va fi participativă în acel viitor de la care aşteptăm să inducă schimbările calitativ necesare evoluţiei umane în termeni de siguranţă, stabilitate şi bunăstare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relaţiile internaţionale la TUIASI.

 Prorectorul explică şi faptul că studenţii vor fi sprijiniţi în acest demers, iar universitatea va face toţi paşii necesari pentru a ajuta cât mai mulţi studenţi să se înscrie în programul „Vulcanus in Japan”.

Studenţii Politehnicii se vor putea înscrie la această bursă în perioada 10 ianuarie - 10 februarie 2021, iar internshipul se va desfăşura din septembrie 2021 până în august 2022. Studenţii care se înscriu trebuie să fie cel puţin în anul al IV-lea de licenţă, din anul I sau II de masterat sau de la studiile de doctorat. Valoarea grantului alocat fiecărui participant este de 1,9 milioane yen pentru cheltuieli de transport şi cele curente. Cazarea şi participarea la cursurile de limbă japoneză, dar şi internshipul propriu-zis sunt gratuite. Studenţii vor fi selectaţi pe baza rezultatelor academice, a unor scrisori de recomandare din partea tutorilor pe care îi au în universitate, a cunoştinţelor de limba engleză, dar şi a abilităţilor de a se adapta la o altă cultură. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.