Burse de un milion de lei pentru studenții Politehnicii ieșene. Banii provin din fonduri proprii sau de la sponsori

miercuri, 12 iunie 2024, 23:35
2 MIN
 Burse de un milion de lei pentru studenții Politehnicii ieșene. Banii provin din fonduri proprii sau de la sponsori

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) acordă studenților prin intermediul fondurilor proprii ori cu cu sprijinul sponsorilor, burse și recompense financiare pentru activitățile curriculare, extracuriculare și implicarea activă în comunitatea Politehnicii. 

Astfel, numai pentru stagii de internship, în diversele departamente ale universității, de la prorectorate la cantină, TUIASI acordă în fiecare an burse în valoare de aproximativ 350.000 de lei. În plus, partenerii TUIASI au acordat burse pentru studenții universității în sumă de 645.000 de lei în anii 2022 și 2023, întărind rețeaua de sprijin financiar și profesional pentru viitoarele generații de ingineri.

,,TUIAȘI oferă studenților săi o paletă foarte diversificată de burse, premii, diferite forme de sprijin, care recompensează financiar activitatea curriculară sau extracurriculară. În ultimii doi ani, bursele de studiu și bursele sociale au însumat peste 60 milioane de lei, sumă provenită doar prin finanțarea instituțională. Iar valoarea burselor primite de la partenerii universității crește de la an la an, simultan cu mărirea interesului zonei economice pentru absolvenții studiilor tehnice. În același timp, numeroși studenți sunt implicați în proiectele derulate de către universitate, fie din Fondul de Dezvoltare Instituțională, cu parteneri economici sau cu Ministerele Educației și cel al Cercetării. Pentru aceștia, valoarea burselor numai în ultimul an a depășit 1 milion de lei”, a precizat într-un comunicat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Politehnicii ieșene.

Mai mult, conform datelor centralizate la nivelul universității, studenții și-au completat veniturile în ultimii doi ani prin câștigarea unor premii la diverse competiții naționale și internaționale. Doar aici au fost înregistrate venituri de peste 450.000 de lei în anii 2022 și 2023. Pentru a lua parte la aceste competiții, dar și la alte activități precum promovarea universității sau dezvoltarea personală a studenților de la TUIASI, instituția a suportat costurile de transport, cazare, organizare evenimente și taxe în valoare de 815.000 de lei în ultimii 2 ani.

Studenții se bucură de sprijin și anul acesta. De la începutul anului 2024, Consiliul de Administrație a aprobat oferirea diferitelor burse sau premii pentru studenții TUIASI la cererea facultăților, aceștia trebuind să se implice în activități de promovare a universității sau să obțină performanțe excepționale la competițiile naționale sau internaționale. Peste 30.000 de lei din fondurile proprii TUIASI au fost deja oferiți doar pentru acestea.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii