Burse oferite de Clubul Rotary „Curtea Domnească” pentru 10 studenți din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Comunicat de presă

Burse oferite de Clubul Rotary „Curtea Domnească” pentru 10 studenți din Iași

GALERIE
DSC_0434
  • DSC_0434
- +

Zece studenți de la facultăți din Iași, cu situație financiară modestă, dar cu rezultate academice excepționale, urmează să beneficieze de burse lunare de câte 1.000 de lei pentru urmarea studiilor universitare. Banii sunt oferiți de Clubul Rotary „Curtea Domnească”, în cadrul proiectului Bursele Rotary Academica.

Luni, 8 octombrie 2018, a avut loc ceremonia de decernare a Burselor Rotary Academica. Proiectul a fost inițiat de Clubul Rotary „Curtea Domnească” și presupune acordarea unei burse de studiu de 10.000 lei / student / an, începând cu anul universitar 2018 - 2019.

În cadrul acestei prime ediții au fost selectați 10 studenți de la facultăți din Iași, aflați în anul I sau II de studiu. Procesul de selecție a fost unul riguros și a presupus, printre altele, ca tinerii să dovedească o situație școlară excepțională, implicarea în proiecte civice sau activități extrașcolare, o personalitate care să se potrivească valorilor rotariene, dar și proiecte mature de viitor. În acest scop, aplicații au fost rugați să trimită pentru evaluare un eseu personal de 2 - 3 pagini, o recomandare din partea unei persoane reprezentative, foaia matricolă și o adeverință din care să rezulte veniturile familiale.

Bursierii vor beneficia și de un «Program de mentorat», adică fiecărui student îi va fi desemnat un rotarian care va avea obligația de a îndruma și sprijini activitatea studentului, atât școlară cât și extrașcolară, pe toată perioada în care studentul se află în cadrul programului Bursele Rotary Academica”, a precizat Gabriel Bălășescu, președintele Clubului Rotary „Curtea Domnească”.

Proiectul a fost sprijinit de colegii de la Rotary Club Iași 2000, precum și de sponsorii acestei ediții: Mobexpert, Sedcom Libris, Eurotex Company, Bess Romania, Elmond COM și Elcotrans. Câteva burse au fost oferite direct de membrii clubului Rotary „Curtea Domnească”. „Sperăm ca anul viitor să atragem un număr mai mare de sponsori și mentori, pentru ca acest program să se dezvolte, iar numărul tinerilor pe care să îi sprijinim cu astfel de burse să crească”, a precizat Gabriel Bălășescu.

Studenții selectați în acest program sunt: Muler    Paula-Renata (Facultatea de Litere), Olariu Laura-Andreea, (Facultatea de Medicină Veterinară), Zaharia Maria (Facultatea de Medicină), Rusu Marian (Facultatea de Automatizări și Calculatoare), Chelciuc Mihaela (Facultatea de Medicină), Tudose Georgiana-Viorica (Facultatea de Automatizări și Calculatoare), Gîrbea Dumitru- Andrei (Facultatea de Informatică), Carp Diana (Facultatea de Medicină), Manole Simona (Facultatea de Medicină), Ionașcu Elena Laura (Facultatea de Drept).

Programul Bursele Rotary Academica își propune să fie un proiect pe termen lung și aducă un concept integrat, care să asigure tinerilor selectați resursele financiare necesare susținerii costurilor educației, beneficiile mentoratului asigurat de lideri ai comunității locale și integrarea în activități cu caracter social și educativ, realizate de către Rotary.

 

Gabriel BALASESCU  - gabi.balasescu@giros.ro

Presedinte Club Rotary Iasi "Curtea Domneasca”

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.