anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Burse oferite de Clubul Rotary „Curtea Domnească” pentru 10 studenți din Iași

GALERIE
DSC_0434
 • DSC_0434
- +

Zece studenți de la facultăți din Iași, cu situație financiară modestă, dar cu rezultate academice excepționale, urmează să beneficieze de burse lunare de câte 1.000 de lei pentru urmarea studiilor universitare. Banii sunt oferiți de Clubul Rotary „Curtea Domnească”, în cadrul proiectului Bursele Rotary Academica.

Luni, 8 octombrie 2018, a avut loc ceremonia de decernare a Burselor Rotary Academica. Proiectul a fost inițiat de Clubul Rotary „Curtea Domnească” și presupune acordarea unei burse de studiu de 10.000 lei / student / an, începând cu anul universitar 2018 - 2019.

În cadrul acestei prime ediții au fost selectați 10 studenți de la facultăți din Iași, aflați în anul I sau II de studiu. Procesul de selecție a fost unul riguros și a presupus, printre altele, ca tinerii să dovedească o situație școlară excepțională, implicarea în proiecte civice sau activități extrașcolare, o personalitate care să se potrivească valorilor rotariene, dar și proiecte mature de viitor. În acest scop, aplicații au fost rugați să trimită pentru evaluare un eseu personal de 2 - 3 pagini, o recomandare din partea unei persoane reprezentative, foaia matricolă și o adeverință din care să rezulte veniturile familiale.

Bursierii vor beneficia și de un «Program de mentorat», adică fiecărui student îi va fi desemnat un rotarian care va avea obligația de a îndruma și sprijini activitatea studentului, atât școlară cât și extrașcolară, pe toată perioada în care studentul se află în cadrul programului Bursele Rotary Academica”, a precizat Gabriel Bălășescu, președintele Clubului Rotary „Curtea Domnească”.

Proiectul a fost sprijinit de colegii de la Rotary Club Iași 2000, precum și de sponsorii acestei ediții: Mobexpert, Sedcom Libris, Eurotex Company, Bess Romania, Elmond COM și Elcotrans. Câteva burse au fost oferite direct de membrii clubului Rotary „Curtea Domnească”. „Sperăm ca anul viitor să atragem un număr mai mare de sponsori și mentori, pentru ca acest program să se dezvolte, iar numărul tinerilor pe care să îi sprijinim cu astfel de burse să crească”, a precizat Gabriel Bălășescu.

Studenții selectați în acest program sunt: Muler    Paula-Renata (Facultatea de Litere), Olariu Laura-Andreea, (Facultatea de Medicină Veterinară), Zaharia Maria (Facultatea de Medicină), Rusu Marian (Facultatea de Automatizări și Calculatoare), Chelciuc Mihaela (Facultatea de Medicină), Tudose Georgiana-Viorica (Facultatea de Automatizări și Calculatoare), Gîrbea Dumitru- Andrei (Facultatea de Informatică), Carp Diana (Facultatea de Medicină), Manole Simona (Facultatea de Medicină), Ionașcu Elena Laura (Facultatea de Drept).

Programul Bursele Rotary Academica își propune să fie un proiect pe termen lung și aducă un concept integrat, care să asigure tinerilor selectați resursele financiare necesare susținerii costurilor educației, beneficiile mentoratului asigurat de lideri ai comunității locale și integrarea în activități cu caracter social și educativ, realizate de către Rotary.

 

Gabriel BALASESCU  - gabi.balasescu@giros.ro

Presedinte Club Rotary Iasi "Curtea Domneasca”

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.