anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Burse oferite de Clubul Rotary „Curtea Domnească” pentru 10 studenți din Iași

GALERIE
DSC_0434
  • DSC_0434
- +

Zece studenți de la facultăți din Iași, cu situație financiară modestă, dar cu rezultate academice excepționale, urmează să beneficieze de burse lunare de câte 1.000 de lei pentru urmarea studiilor universitare. Banii sunt oferiți de Clubul Rotary „Curtea Domnească”, în cadrul proiectului Bursele Rotary Academica.

Luni, 8 octombrie 2018, a avut loc ceremonia de decernare a Burselor Rotary Academica. Proiectul a fost inițiat de Clubul Rotary „Curtea Domnească” și presupune acordarea unei burse de studiu de 10.000 lei / student / an, începând cu anul universitar 2018 - 2019.

În cadrul acestei prime ediții au fost selectați 10 studenți de la facultăți din Iași, aflați în anul I sau II de studiu. Procesul de selecție a fost unul riguros și a presupus, printre altele, ca tinerii să dovedească o situație școlară excepțională, implicarea în proiecte civice sau activități extrașcolare, o personalitate care să se potrivească valorilor rotariene, dar și proiecte mature de viitor. În acest scop, aplicații au fost rugați să trimită pentru evaluare un eseu personal de 2 - 3 pagini, o recomandare din partea unei persoane reprezentative, foaia matricolă și o adeverință din care să rezulte veniturile familiale.

Bursierii vor beneficia și de un «Program de mentorat», adică fiecărui student îi va fi desemnat un rotarian care va avea obligația de a îndruma și sprijini activitatea studentului, atât școlară cât și extrașcolară, pe toată perioada în care studentul se află în cadrul programului Bursele Rotary Academica”, a precizat Gabriel Bălășescu, președintele Clubului Rotary „Curtea Domnească”.

Proiectul a fost sprijinit de colegii de la Rotary Club Iași 2000, precum și de sponsorii acestei ediții: Mobexpert, Sedcom Libris, Eurotex Company, Bess Romania, Elmond COM și Elcotrans. Câteva burse au fost oferite direct de membrii clubului Rotary „Curtea Domnească”. „Sperăm ca anul viitor să atragem un număr mai mare de sponsori și mentori, pentru ca acest program să se dezvolte, iar numărul tinerilor pe care să îi sprijinim cu astfel de burse să crească”, a precizat Gabriel Bălășescu.

Studenții selectați în acest program sunt: Muler    Paula-Renata (Facultatea de Litere), Olariu Laura-Andreea, (Facultatea de Medicină Veterinară), Zaharia Maria (Facultatea de Medicină), Rusu Marian (Facultatea de Automatizări și Calculatoare), Chelciuc Mihaela (Facultatea de Medicină), Tudose Georgiana-Viorica (Facultatea de Automatizări și Calculatoare), Gîrbea Dumitru- Andrei (Facultatea de Informatică), Carp Diana (Facultatea de Medicină), Manole Simona (Facultatea de Medicină), Ionașcu Elena Laura (Facultatea de Drept).

Programul Bursele Rotary Academica își propune să fie un proiect pe termen lung și aducă un concept integrat, care să asigure tinerilor selectați resursele financiare necesare susținerii costurilor educației, beneficiile mentoratului asigurat de lideri ai comunității locale și integrarea în activități cu caracter social și educativ, realizate de către Rotary.

 

Gabriel BALASESCU  - gabi.balasescu@giros.ro

Presedinte Club Rotary Iasi "Curtea Domneasca”

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.