Procurorii ieşeni caută un călugăr acuzat că a făcut sex cu doi băieţi într-o pensiune
Fapta s-ar fi petrecut în noaptea de 11/12 februarie, într-o pensiune din Radauti. Ierod (...)
citeste totjoi, 23.03.2023
Consiliul Indian pentru Relații Culturale are plăcerea de a anunța 129 de burse în cadrul programului "Schema burselor de schimb cultural Dr. S. Radhakrishnan" (A1206) la universitățile și institutele indiene pentru anul universitar 2023-24. Locurile pentru fiecare țară sunt fixe. România are cinci sloturi pentru aceste burse, două pentru programele de licență și trei sloturi pentru programele postuniversitare (masterat).
ICCR oferă de asemenea 100 de burse internaționale în cadrul programului "Lata Mangeshkar Muzică și Dans" (A1209) pentru a urma studii ale culturii indiene, cum ar fi dansul, muzica, teatrul, arta spectacolului, sculptura, limbile indiene, bucătăria indiană etc., pentru anul universitar 2023-24.
Aplicațiile studenților internaționali interesați, pentru anul universitar 2023-24, vor fi primite online prin portalul de burse A2A al ICCR http://a2ascholarships.iccr.gov.in, care va fi operațional începând cu 20 februarie 2023.
Despre ICCR - Consiliul Indian pentru Relații Culturale (ICCR), este o organizație autonomă aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul Indiei și a fost înființată în 1950 cu obiectivele principale de a stabili, reînvia și întări relațiile culturale și înțelegerea reciprocă între India și alte țări. ICCR a jucat un rol important în domeniul educației pentru studenții internaționali din India. Oferă o serie de burse cetățenilor străini pentru a urma studii superioare în universitățile centrale/de stat din India și în alte institute recunoscute de învățământ superior și de educare.
Bursa și bunăstarea studenților internaționali - India a fost o atracție pentru studenții din străinătate încă din cele mai vechi timpuri. Bursele sunt un mijloc important de a încuraja cetățenii străini să studieze în India și să învețe diversele fațete ale Indiei și ale culturii sale, cum ar fi sistemele antice de medicină, artele spectacolului, precum și subiectele contemporane, cum ar fi știința, tehnologia, artele liberale, inginerie și agricultură. Ele sunt, de asemenea, un mijloc important de sensibilizare și creează bunăvoință despre India și despre ceea ce are de oferit lumii în domeniile culturale și academice. Prin programul său de burse, oameni din diferite părți ale lumii au beneficiat de ICCR. Pe de o parte, ICCR a ajutat diverse țări în consolidarea capacității, oferind burse studenților străini în domenii profesionale precum inginerie, agricultură, management etc. Pe de altă parte, a promovat cultura indiană prin oferirea de burse pentru a urma cursuri în dans, muzică, yoga, ayurveda și limbile indiene. Mulți absolvenți ai ICCR au atins poziții de influență în țările lor respective și fiecare savant ICCR este ambasadorul de bunăvoință al Indiei în străinătate.
Caracteristici esențiale ale burselor ICCR - India este cunoscută ca fiind un centru educațional care atrage studenți internaționali din întreaga lume. Diversitatea și istoria vibrantă a Indiei oferă o gamă largă de opțiuni pentru studenți. Având posibilitatea de a experimenta atât o civilizație bogată și diversă, cât și o țară în creștere rapidă aflată în avangarda revoluției economice/tehnologice, studiul în India are multe de oferit, fie că este vorba de inginerie, IT, filozofie sau cultura indiană.
Fiind unul din mandatul său de a promova schimburile internaționale, programul de burse al ICCR pentru studenții internaționali ajută la promovarea schimburilor culturale și academice cu lumea întreagă. ICCR acordă anual aproximativ 3900 de burse în cadrul a 21 de scheme diferite cetățenilor străini din aproximativ 190 de țări.
Dintre aceste 21 de scheme, șase sunt finanțate de ICCR din fonduri proprii, iar celelalte sunt administrate în numele Ministerului Afacerilor Externe și al Ministerului Ayush. Cursurile oferite pentru studiile cu burse sunt pentru niveluri de licență, masterat și doctorat. În orice an universitar, ICCR sprijină aproximativ 7000 de studenți străini care studiază la diverse universități centrale/de stat, institute, NIT și instituții agricole, etc. Studenții au o gamă largă de opțiuni din care să aleagă în ceea ce privește cursurile, inclusiv pentru cursuri profesionale precum inginerie, farmacie, contabilitate, administrarea afacerilor, management și, de asemenea, cursuri legate de cultură, cum ar fi dans indian, muzică, pictură, sculptură etc.
Pentru a face studenții străini să se simtă ca acasă și să-i familiarizeze cu modul de viață indian, Consiliul organizează, de asemenea, programe de imersiune culturală, programe de orientare pentru studenți și, de asemenea, organizează participarea studenților internaționali la activitățile culturale ale ICCR, inclusiv taberele de vară și de iarnă. Ziua Republicii, Ziua Independenței, Diwali, Holi etc., sunt, de asemenea, sărbătorite împreună cu birourile zonale și subzonale și/sau universitățile/institutele respective. Beneficiile burselor includ și indemnizația, taxa de pensiune/alocație pentru chirie, alocația anuală de urgență și taxa pentru teză, precum și alte taxe obligatorii plătite direct universităților/institutelor (excluzând taxa rambursabilă).
Admiterile și bursele sunt solicitate și gestionate prin „Admiterile pentru absolvenți (Portalul A2A – http://a2ascholarships.iccr.gov.in/)” al ICCR. Portalul conține toate informațiile relevante cu privire la schemele de burse sponsorizate de ICCR și alte informații, cum ar fi lista/detaliile universităților/institutelor indiene, cursurile oferite de acestea și liniile directoare ale schemelor de burse.
Bursele ICCR pe scurt (Anul universitar 2022-23)
Peste 7000 de studenți din 190 de țări studiază în India în cadrul schemelor de burse ICCR.
Peste 200 de universități și instituții în care cercetătorii ICCR studiază în prezent în India.
Peste 100 de materii studiate de studenți străini care includ agricultura, inteligența artificială, biotehnologie, studii de afaceri, dans clasic indian, muzică, comerț, economie, inginerie/IT, limbi indiene, arte liberale, management, filozofie, științe politice, yoga etc.
Au fost oferite 3878 de burse în anul univeritar 2022-2023.
Cuvinte cheie: + burse, consiliul indian, relații culturale, ambasada indiei, studenti
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
O fostă angajată Meta a povestit că avea salariu 190.000 USD „fără să facă nimic”
Netflix a ieftinit abonamentul pentru clienții din România. Cât costă acum pachetul de bază
Stoltenberg: Occidentul să se pregătească pentru a furniza ajutor letal Ucrainei pe termen lung
Persoanele fizice şi juridice se pot înscrie în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus din 24 martie
Duel semi-românesc la Miami Open: Canadianca Andreescu a învins-o pe britanica Răducanu
Hollywood: Actorul Dick Van Dyke, în vârstă de 97 de ani, s-a izbit cu maşina de o poartă în Malibu
VIDEO – Sălbăticia ruşilor: Momentul în care o rachetă spulberă un bloc de locuințe din Zaporojie
Marcel Ciolacu nici nu vrea să audă de abrogarea pensiilor speciale
România U19, umilită de Norvegia la debutul în Turneul de Elită pentru Euro 2023
Studiu: Toate metodele de contracepţie hormonală determină un risc crescut de cancer la sân
Ciolacu l-a luat în braţe pe Petre Daea: Vom vedea la rotativă dacă este sau nu vinovat
Meniul prânzului de la Kremlin. Xi Jinping şi Vladimir Putin au putut alege şi preparate de post
A murit bunica Simonei Halep. Mesajul sportivei: “Ai fost cea mai puternică femeie”
Olympique Lyon condamnă comportamentul rasist faţă de Houssem Aouar
Iga Swiatek, liderul autoritar din WTA, se retrage de la Miami
Tu știai că poți să recuperezi taxele plătite la stat dacă ai lucrat în Germania? (P)
ChatGPT denunţă corupţia premierului Viktor Orban: "Imperiul lui se bazează pe înşelătorie"
Oja semipermanenta poate vorbi in locul tau! Iata ce poate spune despre tine! (P)
Ai ceva de taiat? Iata cum trebuie sa alegi firul de motocoasa! (P)
Maşinile noi cu motoare cu ardere internă vor putea fi comercializate în UE şi după 2035
Carnea de pui obţinută în laborator are liber să fie pusă în vânzare
Fiul lui Niculae Bădălău, pus sub control judiciar de DNA pentru dare de mită
Viktor Orban, premierul Ungariei, dat în judecată la Curtea de Apel Iaşi
Mesut Ozil, 34 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist
Bărbat mort după ce o bucată de BCA a căzut de la etajul al şaselea al unei clădiri în construcţie
Volodimir Zelenski, vizită pe linia frontului din Bahmut. “Vă mulţumesc pentru că aţi apărat statul”
Experţi: Ce a arătat limbajul corporal la întâlnirea dintre Xi şi Putin
90% din deşeurile colectate din apele din România sunt reprezentate de plastic
Director de la Domeniile Statului, arestat pentru o şpagă de 350.000 de euro
Giroud, 36 de ani, ar vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2024
Fost secretar de stat: „Grindeanu ignoră Autostrada Unirii A8. Avansul e ruşinos”
Premierul Nicolae Ciucă susţine ca CEC să intre pe piaţa asigurărilor
OMS: 40% dintre medicii din regiune urmează să se pensioneze în următorii 10 ani
Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un s-a “jucat” iar cu rachetele
3,17 % - rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Iași la finele lunii februarie 2023.
Oameni, instituţii şi companii din 195 de ţări vor stinge lumina sâmbătă, timp de o oră
O altă mare companie românească își dă duhul. Blue Air intră în insolvenţă
Reacția lui Novak Djokovic după ce nu a fost lăsat să participe la turneele din SUA
UAIC și USM au convenit asupra condițiilor de funcționare a extensiunii de la Chișinău
VIDEO Un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat, în Ialomița. Mai multe persoane au ajuns la spital
Lucian DÎRDALADespre marea coaliţie (II) |
Florin CÎNTICIdentităţile multiple ale lui Mircea Eliade |
Radu PĂRPĂUȚĂErgo bibamus! |
Alex VASILIUO nucă tare: muzica academică modernă |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.