anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Advertorial

Bursele Consiliului Indian pentru Relații Culturale (ICCR) pentru 2023-24 (P)

GALERIE
RO Scholarships slots now available
 • RO Scholarships slots now available
- +

Consiliul Indian pentru Relații Culturale are plăcerea de a anunța 129 de burse în cadrul programului "Schema burselor de schimb cultural Dr. S. Radhakrishnan" (A1206) la universitățile și institutele indiene pentru anul universitar 2023-24. Locurile pentru fiecare țară sunt fixe. România are cinci sloturi pentru aceste burse, două pentru programele de licență și trei sloturi pentru programele postuniversitare (masterat).

ICCR oferă de asemenea 100 de burse internaționale în cadrul programului "Lata Mangeshkar Muzică și Dans" (A1209) pentru a urma studii ale culturii indiene, cum ar fi dansul, muzica, teatrul, arta spectacolului, sculptura, limbile indiene, bucătăria indiană etc., pentru anul universitar 2023-24.

Aplicațiile studenților internaționali interesați, pentru anul universitar 2023-24, vor fi primite online prin portalul de burse A2A al ICCR http://a2ascholarships.iccr.gov.in, care va fi operațional începând cu 20 februarie 2023.

Despre ICCR - Consiliul Indian pentru Relații Culturale (ICCR), este o organizație autonomă aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul Indiei și a fost înființată în 1950 cu obiectivele principale de a stabili, reînvia și întări relațiile culturale și înțelegerea reciprocă între India și alte țări. ICCR a jucat un rol important în domeniul educației pentru studenții internaționali din India. Oferă o serie de burse cetățenilor străini pentru a urma studii superioare în universitățile centrale/de stat din India și în alte institute recunoscute de învățământ superior și de educare.

Bursa și bunăstarea studenților internaționali - India a fost o atracție pentru studenții din străinătate încă din cele mai vechi timpuri. Bursele sunt un mijloc important de a încuraja cetățenii străini să studieze în India și să învețe diversele fațete ale Indiei și ale culturii sale, cum ar fi sistemele antice de medicină, artele spectacolului, precum și subiectele contemporane, cum ar fi știința, tehnologia, artele liberale, inginerie și agricultură. Ele sunt, de asemenea, un mijloc important de sensibilizare și creează bunăvoință despre India și despre ceea ce are de oferit lumii în domeniile culturale și academice. Prin programul său de burse, oameni din diferite părți ale lumii au beneficiat de ICCR. Pe de o parte, ICCR a ajutat diverse țări în consolidarea capacității, oferind burse studenților străini în domenii profesionale precum inginerie, agricultură, management etc. Pe de altă parte, a promovat cultura indiană prin oferirea de burse pentru a urma cursuri în dans, muzică, yoga, ayurveda și limbile indiene. Mulți absolvenți ai ICCR au atins poziții de influență în țările lor respective și fiecare savant ICCR este ambasadorul de bunăvoință al Indiei în străinătate.

Caracteristici esențiale ale burselor ICCR - India este cunoscută ca fiind un centru educațional care atrage studenți internaționali din întreaga lume. Diversitatea și istoria vibrantă a Indiei oferă o gamă largă de opțiuni pentru studenți. Având posibilitatea de a experimenta atât o civilizație bogată și diversă, cât și o țară în creștere rapidă aflată în avangarda revoluției economice/tehnologice, studiul în India are multe de oferit, fie că este vorba de inginerie, IT, filozofie sau cultura indiană.

Fiind unul din mandatul său de a promova schimburile internaționale, programul de burse al ICCR pentru studenții internaționali ajută la promovarea schimburilor culturale și academice cu lumea întreagă. ICCR acordă anual aproximativ 3900 de burse în cadrul a 21 de scheme diferite cetățenilor străini din aproximativ 190 de țări.

Dintre aceste 21 de scheme, șase sunt finanțate de ICCR din fonduri proprii, iar celelalte sunt administrate în numele Ministerului Afacerilor Externe și al Ministerului Ayush. Cursurile oferite pentru studiile cu burse sunt pentru niveluri de licență, masterat și doctorat. În orice an universitar, ICCR sprijină aproximativ 7000 de studenți străini care studiază la diverse universități centrale/de stat, institute, NIT și instituții agricole, etc. Studenții au o gamă largă de opțiuni din care să aleagă în ceea ce privește cursurile, inclusiv pentru cursuri profesionale precum inginerie, farmacie, contabilitate, administrarea afacerilor, management și, de asemenea, cursuri legate de cultură, cum ar fi dans indian, muzică, pictură, sculptură etc.

Pentru a face studenții străini să se simtă ca acasă și să-i familiarizeze cu modul de viață indian, Consiliul organizează, de asemenea, programe de imersiune culturală, programe de orientare pentru studenți și, de asemenea, organizează participarea studenților internaționali la activitățile culturale ale ICCR, inclusiv taberele de vară și de iarnă. Ziua Republicii, Ziua Independenței, Diwali, Holi etc., sunt, de asemenea, sărbătorite împreună cu birourile zonale și subzonale și/sau universitățile/institutele respective. Beneficiile burselor includ și indemnizația, taxa de pensiune/alocație pentru chirie, alocația anuală de urgență și taxa pentru teză, precum și alte taxe obligatorii plătite direct universităților/institutelor (excluzând taxa rambursabilă).

Admiterile și bursele sunt solicitate și gestionate prin „Admiterile pentru absolvenți (Portalul A2A – http://a2ascholarships.iccr.gov.in/)” al ICCR. Portalul conține toate informațiile relevante cu privire la schemele de burse sponsorizate de ICCR și alte informații, cum ar fi lista/detaliile universităților/institutelor indiene, cursurile oferite de acestea și liniile directoare ale schemelor de burse.

Bursele ICCR pe scurt (Anul universitar 2022-23)

Peste 7000 de studenți din 190 de țări studiază în India în cadrul schemelor de burse ICCR.

Peste 200 de universități și instituții în care cercetătorii ICCR studiază în prezent în India.

Peste 100 de materii studiate de studenți străini care includ agricultura, inteligența artificială, biotehnologie, studii de afaceri, dans clasic indian, muzică, comerț, economie, inginerie/IT, limbi indiene, arte liberale, management, filozofie, științe politice, yoga etc.

Au fost oferite 3878 de burse în anul univeritar 2022-2023.    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.