Butoaie de vin golite de extratereştri?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

Butoaie de vin golite de extratereştri?

GALERIE
Patratel MARTI, 10 noiembrie 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 10 noiembrie 2020 - 1
- +

* În octombrie, de la temperaturile mai blânde, frunzele au rămas lipite de crengi, ca prinse cu un clei de calitate; de-abia noiembrie a început să le coloreze în galben, să le usuce şi să le dea jos. Avem informaţii despre frunze, români şi luna noiembrie:

* Dispariţie misterioasă! Ieri, în jurul prânzului, la bufetul din Consumatori s-a isprăvit deja vinul acestei toamne, câteva zeci de butoaie mari, de parcă l-ar fi răpit careva! Părerile sunt împărţite: bărbaţii localităţii cred că este vorba despre nişte extratereştri care au venit, noaptea, cu nava lor, şi au tras vinul folosind o rază specială, în vreme ce femeile spun că, la halul în care s-au întors acasă seară de seară soţii lor, este de mirare că vinul s-a terminat atât de târziu, de vreme ce a fost destul de cald şi terasa este deschisă chiar şi acum...

* În localitatea învecinată, Machitori, localnicii de sex bărbătesc s-au bucurat mult de primele frunze ruginii şi uscate, căzute din copaci, şi s-au repezit să le adune. Cu ele au umplut, ca în fiecare toamnă, perne, saltele şi plăpumi, care să-i ferească de frigul iernii, dar cele mai multe au ajuns, tot ca în fiecare toamnă, după datina străbună, tot în căzănele. Din nefericire, pandemia a făcut să nu se mai organizeze tradiţionalul "târg al preparatelor din frunze"; un alt motiv de nemulţumire al sătenilor a fost, tot ca în fiecare toamnă, dispariţia melcilor, "din care ieşea un rachiu bun", din câte spun ei.

* Luna noiembrie a adus şi ceaţă peste mai multe regiuni ale patriei, care a afectat la rândul ei viaţa şi activitatea unor români. Din cauza sa vizibilitatea a fost redusă, aşa că nenumăraţi cetăţeni care au ieşit de la serviciu au ajuns la diverse terase, convinşi fiind că, de fapt, au nimerit la casele lor; deoarece şi la terase era ceaţă, amestecată cu fum de ţigară, confuzia a persistat până la ora închiderii, când mulţi dintre clienţi au pornit din nou spre casele lor, dar au ajuns, tot pe motiv de ceaţă, în şanţuri.

* Ceaţa a avut, din câte povestesc martorii oculari, şi o parte pozitivă: de exemplu, în localitatea Anemici, domnul Aurel Perciune a ieşit cu un par în mână să-şi pocnească vecinul, pe Marcel Meteahnă, dar nu l-a putut descoperi, din cauza vizibilităţii reduse; partea negativă a părţii pozitive, ca să-i spunem aşa, este că, tot din cauza vizibilităţii reduse, a pocnit-o pe soacră-sa. Din fericire, tot din cauza vizibilităţii reduse, el doar a crezut că a apucat în mână un par din gard; de fapt, nu fusese par, ci o crizantemă frumoasă, iar bătrâna doamnă i-a mulţumit, spunându-i "Ce drăguţ eşti!". Vom reveni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.