anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 31.03.2023

ByteDance, firma-mamă chineză a TikTok, recunoaşte că foloseşte date ale jurnaliştilor pentru a-i urmări

GALERIE
TikTok
 • TikTok
- +

Angajaţi ai întreprinderii chineze ByteDance au accesat în mod ilegal date de pe platforma TikTok şi au urmărit jurnalişti cu scopul de a identifica sursele de la originea unor divulgări în presă, recunoaşte vineri compania, relatează AFP.

Firma mamă a TikTok, ByteDance, a declarat AFP că mai mulţi angajaţi au accesat date ale unui număr de doi jurnalişlti care au scris despre întreprindere. Ei sperau să identifice legături între personal şi un jurnalist de la Financial Times (FT) şi unul de la BuzzFeed, se arată într-un e-mail, pe care AFP scrie că l-a văzut, al consilierului general al ByteDance, Erich Andersen.

Cei doi jurnalişti au scris despre scandaluri legate de această întreprindere în baza unor informaţii obţinute în mod confidenţial.

Angajaţii identificaţi de către ByteDance drept aflaţi în contact cu aceşti juralişti nu mai lucrează pentru întreprindere, anunţă Erich Andersen, fără să ofere detalii despre numărul total al salariaţilor care se află în acest caz.

ByteDance condamnă, într-o declaraţie transmisă AFP, această ”iniţiativă nefericită care a încălcat grav codul de conduită al societăţii”.

Adresele IP ale jurnaliştilor au fost obţinute cu scopul de a stabili dacă se aflau în acelaşi loc cu colegii suspectaţi la ByteDance de faptul că au divulgat informaţii confidenţiale, relevă un raport intern transmis de Erich Andersen.

Aceste informaţii afectează imaginea pe care TikTok depune eforturi să şi-o îmbunătăţească în rândul clienţilor şi guvernelor - imaginea unei platforme atentă la protecţia datelor utilizatorilor săi şi care respectă securitatea naţională.

Critici ai TikTok sunt îngrijoraţi de faptul că aceste date pot fi accesate de către firma-mamă, grupul chinez ByteDance, care este supus în mod teoretic controlului Partidului Comunist Chinez (PCC, unic).

Însă unii experţi consideră aceste criticfi exagerate. Ei subliniază că mulţi actori rău intenţionaţi pot avea acces la aceste date - indiferent de proprietarul platformei. TikTok a anunţat anul acesta că va stoca în Statele Unite toate informaţiile referitoare la utilizatorii americani.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ne aşteaptă vremuri urâte

Pavel LUCESCU

Ne aşteaptă vremuri urâte

Trei din patru români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită. E un procent imens care apare în sondaje la un nivel similar doar în perioadele de criză extremă. Pare totuşi vag, ce înseamnă de fapt „direcţie greşită”.  

opinii

Greve şi mişcări sociale

Alexandru CĂLINESCU

Greve şi mişcări sociale

Un mare savant german, eminent filolog şi critic literar, Ernst-Robert Curtius (1886-1956), a publicat în 1930 o carte admirabilă intitulată Eseu despre Franţa, o carte în care autoul îşi exprima iubirea pentru Franţa, pentru civilizaţia, cultura şi literatura franceză. Îmi place să scot această carte din bibliotecă şi să recitesc fragmente din ea, de fiecare dată când ţara de care sunt şi eu foarte ataşat trece prin încercări dificile sau dă semne de slăbiciune ori de derută. Eseu despre Franţa este o lectură reconfortantă deoarece Curtius pune în evidenţă valorile inalterabile ale Franţei, insistând asupra ideii că în centrul conceptului francez de civilizaţie se află literatura. Pagini vibrante sunt consacrate Parisului, văzut ca un oraş compus dintr-o infinitate de aspecte diferite şi care îi conferă un farmec inconfundabil. Oarecum neaşteptată este afirmaţia că Franţa ar fi o ţară conservatoare şi unde revoluţiile izbucnesc ca reacţie, cu atât mai violentă cu cât conservatorismul este mai puternic.

Când onestitatea întâlneşte discernământul

pr. Constantin STURZU

Când onestitatea întâlneşte discernământul

Multe sunt lucrurile pe care le putem învăţa din viaţa Sfintei Maria Egipteanca (recomand spre lectură varianta extinsă, nu vreun rezumat). M-aş opri în mod special la două aspecte, ambele dătătoare de mari nădejdi.

Centrul Cultural European de la Iaşi

George PLEȘU

Centrul Cultural European de la Iaşi

Într-un cadru festiv, în prezenţa ambasadorilor Franţei şi Germaniei, a directorilor Institutului Goethe şi Institutului francez din Bucureşti, precum şi a numeroşi reprezentanţi ai unor instituţii ieşene, pe 23 martie a fost inaugurat Centrul Cultural European de la Iaşi, primul din ţară cu o astfel de titulatură. Gândit să găzduiască şi Centrul Cultural Italian, precum şi spaţii expoziţionale pentru UAP Iaşi şi Universitatea Naţională de Artă George Enescu, la Palatul Braunstein s-au mutat momentan Centrul Cultural German (etajul 3) şi Institutul Francez (etajul 1), care îşi păstrează însă şi sediul din Casa Racoviţă din Copou.

pulspulspuls

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

Se tot vehiculează de mai multă vreme faptul că acele cafeneluţe negre pe roţi, amplasate numai în locuri strategice şi cu mare vad, ar umple anumite buzunăraşe din zona unor şefi din subordinea lui Mihăiţă, dragi consumatori.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.