anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Ca la noi, la nimenea! (P)

GALERIE
Dobre - aug. 2018
 • Dobre - aug. 2018
- +

De multe ori am spus-o, dar repet: la noi, politica este făcută după ureche, inclusiv guvernarea țării. Primează interesul străin, cel de gașcă şi personal, mai puțin (spre deloc) nevoile celor care i-au trimis pe politicieni în funcții generos plătite. Nu le pasă că românii care chiar nu au bani de niciunele, nu le pasă că  deja aceştia se îngrozesc de iarna ce se apropie. Nu-i doare niciunde că bieții oameni stau în frig și fac foame, pentru a salva câțiva leuți pentru căldura și apa de la bloc.

Ei știu doar că vor să privatizeze sistemul de sănătate, că pot să împumute bani, cu camioanele, de la străini evident, fără a da socoteală despre cum se vor cheltui și că trebuie să-și vândă țara până la ultimul metru pătrat. N-au nimic de-a face cu românii, cu țara care i-a născut. Sunt  cei mai buni prieteni, un timp, dar atât cât să nu le mai permită oponenților să ocupe un loc la masă. Apoi, încep să se spurce ca la ușa cortului. Puteam să jur că ceea ce s-a întâmplat trebuia să se întâmple, pentru că întotdeauna deznodământul este același când avem de-a face cu o coaliție, dar în realitate o adunătură de aşa-zişi politicieni, mai ales când mulți dintre ei apar cu CV-uri închipuite, dar pompoase, cu multe bife conținând nume de instituții cu rezonanță occidentală menite să i-a ochii omului simplu. Sunt făcute în așa fel încât să fie cât mai dificil de deslușit adevărul din ele. Într-o coaliție, se vor genera mereu crize politice, pentru simplul motiv că ăl’ majoritar (care, obligatoriu, va tinde să fie jupân pe tort) îi va îndesa un căluș în gură celui mititel care-și dorește și el, ca tot omu’, o bucată din ciolan, musai cu ceva cărniță pe ea.

Între timp, au cam dispărut mulți de pe scena flămânzilor de bani, deși erau adânc înrădăcinați în istoria acestor meleaguri. Tare mi-e că și aștia de acum, care au pus mâna pe manivelă, fără voia poporului, vor cam dispărea din vederile nepermis de înguste ale alegătorilor. Dacă nu definitiv, cum s-a întâmplat cu țărăniștii, de exemplu, măcar vreo câteva mandate bune, suficient cât să se aștearnă peste ei praful uitării. Ideal ar fi ca niște români de ispravă, cu respect față de popor și țară, să aibă curajul și putința de a recupera din banii furați de pripășiții din “capul trebii”. Dar nu ca în cazul „blondei de la drept”, jucătoare în „gala lui Bute” și bună prietenă cu Solitaire, care acum ne face în ciudă de pe țărmurile însorite ale lumii, unde numai un pahar cu apă și lămâie costă cât hrana pe o săptămână a unui pensionar român.

Acum problema este că nu prea mai există opțiuni de guvernare, nu prea mai sunt variante credibile care să preia în administrare țara. Deocamdată! Eu încă mai cred că adevărații români nu au plecat în străinătate. Știu că a guverna responsabil este greu şi înseamnă sacrificii personale şi foarte multă muncă, dar adevărații români – specialişti în diverse domenii – trebuie să iasă în față, căci deja este prea târziu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.