anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cadourile primite de parlamentarii români în 2015

GALERIE
parlamentari
 • parlamentari
- +

O machetă a Camerei Reprezentanților Republicii Indonezia, un stilou Cerruti 1881, o statuetă în miniatură reprezentând un cal argintat, dar și un CD cu celebrul violonist David Garrett se numără printre cadourile primite de senatori în anul 2015 cu ocazia unor întrevederi. 

Potrivit unei situații publicate pe site-ul Senatului, cele 15 bunuri cu titlu gratuit primite de Camera Superioară în anul 2015 valorează 590,49 euro, iar cele nouă primite de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, — 349,24 euro, informează agerpres.ro. 

Cele mai scumpe cadouri primite de șeful Senatului au fost o statuetă în miniatură reprezentând un cal argintat, în valoare de 90 euro, primită de la președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, o figurină din ceramică, reprezentând un personaj celtic, în valoare de 60 euro, oferită de șeful Parlamentului Irlandei, Sean Barrett, și o broderie cu fir de mătase înrămată tip tablou, de 56 euro, primită la întâlnirea cu ambasadorul Republicii China în România, Xu Feihong. 

Cadoul cu cea mai mică valoare primit de Călin Popescu-Tăriceanu a fost o carte a prim-ministrului Albaniei, Edi Rama, "În culisele puterii", în valoare de 6,80 euro.

Șeful Senatului a mai primit anul trecut o figurină din argilă reprezentând o femeie, un album cu istoria Bulgariei ilustrată, o cravată din mătase, un platou din porțelan, o figurină din bronz emailat reprezentând un leu. 

Singurele bunuri rămase în posesia președintelui Senatului au fost cartea prim-ministrului Albaniei și cravata din mătase primită de la președintele Adunării Naționale a Republicii Serbia, Maja Gojkovic.

Senatorul Florin Constantinescu a primit cel mai valoros dar de la Senat în 2015 — o machetă a Camerei Reprezentanților Republicii Indonezia în valoare de 99,99 euro, care a rămas în posesia sa. Senatorul a avut o întrevedere cu Taufik Kurniawan, vicepreședinte al acestui for legislativ.

 

La rândul său, vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu a primit un stilou Cerruti 1881 în valoare de 72,79 euro, de la Algirdas Sysas, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Lituania, pe care l-a păstrat.

 

Bunuri cu titlul gratuit a primit și senatorul Titus Corlățean în calitate de președinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen. Senatorul a primit la o întâlnire cu o delegație a grupului parlamentar de prietenie cu România din Bundestag un CD al violonistului David Garrett, cu o valoare de 9,98 euro. Bunurile au însumat 49,63 euro și le-a păstrat Titus Corlățean.

 

Legea 251/2004 stipulează că demnitarii trebuie să declare cadourile de peste 50 de euro primite în exercițiul funcției. Cadourile cu o valoare maximă estimată de până în 200 euro pot fi păstrate de demnitar, cele evaluate peste această sumă putând intra în posesia demnitarului dacă achită diferența între 200 euro și valoarea bunului respectiv.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.