Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cafeneaua Romeo şi Giulietta a servit Fiscului o ţeapă de 112.000 lei

GALERIE
executare-apartament
  • executare-apartament
- +
Bunurile societăţii ce activează în piaţa Unirii şi are ca asociaţi trei italieni vor fi scoase la vânzare în contul datoriilor.

Fiscul ieşean vrea să pună pe butuci cafeneaua Romeo şi Giulietta din zona Piaţa Unirii, deschisă în urmă cu trei ani de italienii Daniele Tollin (50%), Diego Begalli (30%) şi Nicola Begalli (20%). Cei trei sunt asociaţi în firma SC Piacere Italiano SRL care, de la înfiinţare, iunie 2012, şi până în prezent, a acumulat datorii la bugetul general consolidat al statului în valoare de circa 112.000 lei. Ca urmare a neplăţii obligaţiilor fiscale, inspectorii fiscali au pus sechestru pe utilajele de alimentaţie publică folosite în cadrul Cafenelei Romeo şi Giulietta şi urmează să le scoată la vânzare pe 23 iulie, ora 10.00, la sediul instituţiei de pe Anastasie Panu, nr. 26. „Sunt scoase la vânzare utilaje pentru alimentaţie publică - bar – pizzerie (maşină, vitrină şi frigider îngheţată; dulap frigider depozitare; maşină spălat vase şi pahare; dozator; mixer etc)”, potrivit unui anunţi publicat de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi.

Preţul de evaluare a acestor bunuri a fost stabilit la puţin peste 125.000 lei fără TVA, sumă care ar fi acoperit în întregime debitul creat de administratorii firmei, însă şedinţa de licitaţie de săptămâna viitoare este a treia organizată de AJFP Iaşi, astfel că preţul de pornire pentru bunurile menţionate s-a înjumătăţit, scăzând astfel la 62.708 lei fără TVA. În primele şase luni de la înfiinţare, societatea cu sediul social în Breaza, comuna Rediu, a avut o cifră de afaceri doar 2400 lei şi profit de 179 lei, relevante din bilanţul contabil fiind doar datele legate de valoarea activelor imobilizante (277.000 lei) şi datoriile (circa 500.000 lei).

În 2013, societatea şi-a mărit efectivul de angajaţi de la 6 la 14, a derulat afaceri de 584.000 lei, dar a încheiat anul financiar cu o pierdere de 80.000 lei. Simultan, valoarea activelor imobilizante a crescut la 434.000 lei, iar la datorii s-au mai adăugat alţi 110.000 lei. Pentru anul 2014, firma italienilor nu şi-a mai depus situaţiile financiare, potrivit site-ului Ministerului de Finanţe, un motiv fiind şi procesul deschis pe rolul Tribunalului Iaşi de doi dintre asociaţi, Diego şi Nicola Begalli, care au solicitat scoaterea din firmă a coacţionarului Daniele Tollin, care a îndeplinit şi funcţia de administrator. Ultimul termen al procesului a fost pe 2 iunie, însă judecătorul a stabilit un nou termen în data de 15 septembrie, pentru a fi efectuată o expertiză contabilă.

 
Doi ieşeni, executaţi în contul notarului Şuleap
 

Concomitent cu scoaterea la vânzare a bunurilor societăţii SC Piacere Italiano SRL, Fiscul ieşean va pune pe tarabă şi bunurile altor societăţi care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale către bugetul de stat. Potrivit site-ului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pe data de 23 iulie, ora 10, la sediul instituţiei va fi scoasă la vânzare o tonetă metalică din Piaţa Voievozilor, cartierul Alexandru, aparţinând firmei Victoriana MM, preţul de pornire fiind stabilit la 2.654 lei fără TVA.

La aceeaşi licitaţie vor fi puse pe tarabă şi bunuri ale societăţii BS Metallic Company: 883 de fuste de mătase având un preţ total de pornire de 29.782 lei fără TVA, 16 seturi pat covertură cu preţ de pornire 1.170 lei fără TVA, 87 de covoare manuale cu preţ de pornire 6.852 lei fără TVA şi 1113 blaturi – baticuri cu preţ de pornire 23.791 lei fără TVA. Tot, pe 23 iulie, ora 15, dar la Serviciul Fiscal Orăşenesc din Târgu Neamţ, vor fi scoase la vânzare două suprafeţe de teren arabil din extravilanul comunei Agapia, pentru a stinge din datoriile cumulate la bugetul de stat de notarul Mihai Şuleap. Un teren are suprafaţa de 1800 mp şi este scos la vânzare cu preţul de pornire de 19.903 lei fără TVA (preţul de evaluare a fost stabilit la 39.826 lei fără TVA), iar cealaltă suprafaţă, de 1.086 mp, are un preţ de pornire de 12.975 lei fără TVA (preţ de evaluare – 25.949 lei fără TVA).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri