anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cafteală şi politichie de Bahlui

GALERIE
puls
 • puls
- +

Nervozitate mare în ultimele zile printre pesediştii ieşeni din jurul conţilului local, pe motiv că unul dintre ei ar cam face non-combat politic. 

Concret, la partid nea Măricel ar fi stabilit ca toată lumea, de la vlădică la opincă, să sară pe managerul de târg Grămadă în scandalul acestuia cu cafteala de la sediul PMP, pentru puncte electorale. Toţi s-au conformat, numai un ales cică le cam merge pe burtă.

E vorba, zice-se, de junele conţilier Dalb Bahn, băiatul de mingi al madamei cu Camelii. Ehehee, păi, băbăeţ, nu e nici o înţelegere a madamei aicea, staţi pe pace! Voi ştiţi că junele conţilier este taman naşul şefului de cabinet al lui Grămadă, unul Oieru pe numele lui de fată? Na poftim: mai fă politichie...

Vă spune ceva numele Kirill? Dar al colegului lui, Ciobotea?

Dacă tot astăzi, potrivit calendarului ortodox, este sâmbăta Arătării semnului Sfintei Cruci, başca cea a Sfântului Nil Sorski de la Moscova (Ap. Fapte 5, 21-32; Ev. Ioan 6, 14-27), haideţi să vă spunem una care sigur o să-l ungă la suflet pe mitropolitul nostru de la Iaşi, Teofan, apropiaţii ştiu ei de ce!

Am cetit zilele acestea în ziarul francez de mare tiraj Libération din Franţa (culmea, un ziar de stânga, multă vreme apropiat de comunişti) un portret foarte bine documentat al patriarhului rus Kirill. Trecem peste faptul că e poreclit de pravoslavnici «Mitropolitul tabacului», din cauza afacerilor dinainte de a fi patriarh, şi că posedă o vilă în Elveţia.

Am remarcat însă altceva, în documentarea colegilor francezi: Kirill a fost reprezentant al Rusiei în Consiliul Mondial Ecumenic al Bisericilor, conţil cu sediul în Elveţia, exact între anii 1986-1988. Adicătelea exact perioada în care activa tot în Elveţia, ca lector şi ca director adjunct al Institutului Ecumenic, şi tânărul prelat român Daniel Ciobotea. Hopaa!?

Zaharova, nuntă în SUA

Şi dacă tot vorbim de Kirill, iată două instantanee interesante: de la nunta de acum vreo 12 ani a actual mult mediatizatei Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, cea care înfierează cel mai dur Occidentul, UE şi NATO.

Imaginile sunt dintr-o limuzină la New York, ea mireasă, alături de mire, un miliardar rus. Cam aşa ne aşezăm, deh...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.