anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Caietul de vacanță pentru limbile engleză și franceză

surpriza Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi pentru elevii pasionați de studiul limbilor moderne

GALERIE
FINAL_CAIET-VACANTA_LEN_LFR-1
  • FINAL_CAIET-VACANTA_LEN_LFR-1
- +

Începutul vacanței de vară le aduce elevilor din învăţământul primar şi gimnazial un Caiet de vacanţă pentru limbile engleză și franceză, o resursă educațională importantă, pe care Inspectoratul Şcolar Județean Iaşi a pregătit-o împreună cu un colectiv de profesori de specialitate din şcolile judeţului. 

Acest material, care poate fi accesat la adresa http://isjiasi.ro/index.php/curriculum-si-inspectie-scolara/limbi-moderne/documente-specifice-limbi-moderne/1182-caiet-de-vacanta-pentru-limbile-engleza-si-franceza, este dedicat celor care studiază engleza şi franceza şi care doresc să își testeze cunoștințele, prin activităţi ludice şi antrenante, ce îşi propun să menţină viu interesul pentru învăţarea limbilor moderne, dat fiind contextul multicultural actual, în care cunoașterea unei limbi străine este esențială pentru un parcurs profesional de succes.

Cu apel în special la cunoştinţele lexicale ale elevilor, stimulând, însă, în acelaşi timp, creativitatea și imaginaţia acestora, ”Caietul de vacanţă pentru limbile engleză şi franceză” propune o modalitate constructivă de petrecere a timpului liber, prin activităţi organizate tematic şi pe niveluri de şcolaritate, prin raportare la universul apropiat. Astfel, elevii îşi vor putea exersa cunoştinţele prin jocuri de cuvinte, exerciţii de asociere şi completare, desen, compunere, dar şi prin exerciţii de (auto)descoperire. Toate aceste situaţii de exersare a unei limbi străine construiesc o provocare pentru elevi, dar şi un mod diferit de lucru de cel de la clasă, caietul oferind suportul necesar pentru a explora în deplină autonomie atât limba engleză, cât şi limba franceză. 

Acest suport de învăţare se înscrie în contextul mai larg al proiectului iniţiat şi coordonat de prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general al I.S.J. Iaşi, prin care au fost elaborate importante resurse pentru diferite discipline şi domenii de studiu. Caietul de lucru a fost creat prin contribuţia unui colectiv de profesori de limba engleză şi franceză, sub coordonarea inspectorilor şcolari pentru limbi moderne ai instituţiei, prof. Sabina Manea şi prof. Irina Prodan. 

Ne-am propus să le oferim elevilor un instrument de lucru relaxant, în care exercițiile de gramatică sunt mai puțin prezente, iar în prim plan sunt jocurile de cuvinte și activitățile ce provoacă imaginația, atenția, chiar intuiția. Copiii au nevoie și de astfel de provocări, de un alt mod de lucru, total diferit de cel de la clasă, iar caietul nostru le oferă suportul necesar pentru a explora atât limba engleză, cât și limba franceză, într-un exercițiu necesar și actual de multiculturalitate, declară coordonatorii.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane (I)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane (I)

Actualele alegeri din Statele Unite nu sunt în principal o competiţie între doi candidaţi, ci între două viziuni radical diferite privind tipul de societate din America

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Nichita DANILOV

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Mergeam cu autobuzul 42 CUG – Copou, pe traseul ce cuprinde Bazarul, dealul Cetăţuia, cartierul Frumoasa, Manta Roşie, Pasarela Bucium, Bulevardul Socola, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Elena Doamnă, Tg. Cucu, Bulevardul Independenţei, Casa Studenţilor, Universitatea, Supermagazinul Copou, Rondul de la Agronomie şi înapoi. Făcusem de câteva ori traseul, stând pe scaun şi privind pe geam.

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Michael ASTNER

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Prin ianuarie 1974, tata a primit o scrisoare oficială de mulţumire de la maiorul în rezervă Ioan Călugăr, comandantul Centrului de Pregătire Militară a Tineretului pentru Apărarea Patriei de pe lîngă Întreprinderea de Confecţii „Steaua Roşie“ Sibiu. Iat-o:

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Dana ȚABREA

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Nu îmi mai permit în actualul context pandemic să vă îndemn să fiţi buni. Pentru că mă uit în jur şi observ că oamenii buni au cam dispărut. Sau – dacă au dispărut – nu au fost niciodată acolo. Însă nu voi înceta să vă călăuzesc privirea spre frumos, iar astfel poate măcar cineva se va descoperi vreodată pe sine, într-o relaţie reală cu celălalt.

pulspulspuls

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Ok, ştim că azi e sâmbătă şi, aşa cum v-am obişnuit, încercăm pe cât putem să nu vă plictisim şi în uichend cu subiecte din politichia cea sulfuroasă de Bahlui, dar iacătă că azi nu prea avem ce face şi, cum bătălia pentru liste la partidoiul ieşean mai are un pic şi iese în stradă, la bulivar, am zic că musai să vă spunem şi domniilor voastre două vorbe.

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.