Caietul de vacanță pentru limbile engleză și franceză
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Caietul de vacanță pentru limbile engleză și franceză

surpriza Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi pentru elevii pasionați de studiul limbilor moderne

GALERIE
FINAL_CAIET-VACANTA_LEN_LFR-1
  • FINAL_CAIET-VACANTA_LEN_LFR-1
- +

Începutul vacanței de vară le aduce elevilor din învăţământul primar şi gimnazial un Caiet de vacanţă pentru limbile engleză și franceză, o resursă educațională importantă, pe care Inspectoratul Şcolar Județean Iaşi a pregătit-o împreună cu un colectiv de profesori de specialitate din şcolile judeţului. 

Acest material, care poate fi accesat la adresa http://isjiasi.ro/index.php/curriculum-si-inspectie-scolara/limbi-moderne/documente-specifice-limbi-moderne/1182-caiet-de-vacanta-pentru-limbile-engleza-si-franceza, este dedicat celor care studiază engleza şi franceza şi care doresc să își testeze cunoștințele, prin activităţi ludice şi antrenante, ce îşi propun să menţină viu interesul pentru învăţarea limbilor moderne, dat fiind contextul multicultural actual, în care cunoașterea unei limbi străine este esențială pentru un parcurs profesional de succes.

Cu apel în special la cunoştinţele lexicale ale elevilor, stimulând, însă, în acelaşi timp, creativitatea și imaginaţia acestora, ”Caietul de vacanţă pentru limbile engleză şi franceză” propune o modalitate constructivă de petrecere a timpului liber, prin activităţi organizate tematic şi pe niveluri de şcolaritate, prin raportare la universul apropiat. Astfel, elevii îşi vor putea exersa cunoştinţele prin jocuri de cuvinte, exerciţii de asociere şi completare, desen, compunere, dar şi prin exerciţii de (auto)descoperire. Toate aceste situaţii de exersare a unei limbi străine construiesc o provocare pentru elevi, dar şi un mod diferit de lucru de cel de la clasă, caietul oferind suportul necesar pentru a explora în deplină autonomie atât limba engleză, cât şi limba franceză. 

Acest suport de învăţare se înscrie în contextul mai larg al proiectului iniţiat şi coordonat de prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general al I.S.J. Iaşi, prin care au fost elaborate importante resurse pentru diferite discipline şi domenii de studiu. Caietul de lucru a fost creat prin contribuţia unui colectiv de profesori de limba engleză şi franceză, sub coordonarea inspectorilor şcolari pentru limbi moderne ai instituţiei, prof. Sabina Manea şi prof. Irina Prodan. 

Ne-am propus să le oferim elevilor un instrument de lucru relaxant, în care exercițiile de gramatică sunt mai puțin prezente, iar în prim plan sunt jocurile de cuvinte și activitățile ce provoacă imaginația, atenția, chiar intuiția. Copiii au nevoie și de astfel de provocări, de un alt mod de lucru, total diferit de cel de la clasă, iar caietul nostru le oferă suportul necesar pentru a explora atât limba engleză, cât și limba franceză, într-un exercițiu necesar și actual de multiculturalitate, declară coordonatorii.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.