Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Câini și pisici dintr-o curte, otrăviți cu stricnină, în timp ce stăpâna era plecată în vacanța de Paști. Principalii suspecți ar fi chiar vecinii

GALERIE
otravire, animale, stricnina
  • otravire, animale, stricnina
- +

La momentul întoarcerii acasă, femeia din satul Cotârgași și-a găsit toate animalele otrăvite – 3 dintre ele deja muriseră în chinuri groaznice, 2 căței și o pisică au fost găsiți lați, în iarbă -, iar alții se zbăteau între viață și moarte. A fost contactat de urgență medicul veterinar, care s-a deplasat la fața locului și a preluat la cabinetul său animalele care erau încă în viață, dar se aflau într-o stare foarte gravă. După o săptămână jumătate, toate animalele spitalizate au decedat. Cazul a ajuns în atenția Asociației ”Casa lui Patrocle” Suceavea, care a făcut publică povestea dureroasă a femeii din Cotârgași, iar Poliția urmează să identifice vinovații.

Cruzime greu de digerat pentru iubitorii de animale, manifestată într-un sat din zona Câmpulungului, chiar în zilele marii sărbători creștine, de Paști. Mai multe animale din curtea unei familii din satul Cotârgași, pisici și câini, au fost otrăvite în peioada în care stăpânii se aflau la București, pentru a sărbători Paștele. La întoarcerea lor acasă, au găsit 3 pisici decedate în chinuri, iar 2 căței și o pisică erau țintuiți la pământ de dureri, în timp ce alții se zbăteau între viață și moarte.

În ajunul Paștelui, o familie din satul Cotârgași, jud. Suceava, ne-a povestit că se confruntă cu o problemă greu de digerat pentru toți iubitorii de animale. Femeia a plecat preț de câteva zile la București, pentru a-și petrece sărbătorile pascale cu fiica sa, stabilită acolo. La momentul întoarcerii acasă și-a găsit toate animalele otrăvite. 3 dintre ele deja muriseră, în chinuri groaznice, 2 căței și o pisică au fost găsiți lați, în iarbă. Alții se zbăteau între viață și moarte, sub privirile stupefiate ale stăpânilor. A fost contactat de urgență medicul Velisar Radu Ștefan (din Câmpulung), care s-a deplasat la fața locului și a preluat restul de animale, aflate într-o stare foarte gravă, la cabinetul său. În urma investigațiilor efectuate, s-a concluzionat că otrava folosită a fost stricnina, iar principalii suspecți sunt chiar vecinii de peste gard, o familie tânără, cu copii, care i-au amenințat în nenumărate rânduri că vor veni de hac animalelor. Motivul? Nu-l cunoaște nimeni, animalele au fost întotdeauna pașnice, iar lătrăturile/ mieunăturile lor nu au deranjat pe nimeni. După o săptămână jumătate petrecută în cabinetul veterinar, toate animalele spitalizate au decedat. Trupurile lor nu au putut face față otrăvii și meschinăriei oamenilor”, au povestit membrii Asociației ”Casa lui Patrocle”.

A fost depusă plângere penală, iar Poliția se va pronunța în consecință, au punctat reprezentanții asociației, precizând că în zonă nu sunt camere de supraveghere care să ajute la identificarea vinovaților, nu există martori, ci doar istoricul de amenințări, iar câinele alb nu avea vecinătate la cușcă decât cu vecinii menționați.

Cazul a stârnit sute de reacții în mediul online, din cauza brutalității morții unui număr atât de mare de animale de companie, dar mai ales a substanței folosite. De menționat că stricnica este o substanță ilegal de adus și comercializat în România, dar se poate procura ușor din Ucraina, după cum au informat reprezentanții Asociației ”Casa lui Patrocle”, iar localitatea Cotârgași este aproape de graniță. 

Sursa: obiectivdesuceava

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri