Călătoreşte pentru a se întâlni cu oameni născuţi în aceeaşi zi cu el
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Călătoreşte pentru a se întâlni cu oameni născuţi în aceeaşi zi cu el

GALERIE
time-twinstime-twins2
  • time-twins
  • time-twins2
- +

Eşti născut pe 1 decembrie 1974? Există posibilitatea să te trezeşti cu scriitorul britanic Richard Avis la uşă!

Curiozitatea de a şti ce au făcut alţi oameni timp de aproape 40 de ani de existenţă l-a împins pe Avis să călătorească pe tot globul pământesc pentru a se întâlni cu oameni care au acceaşi zi de naştere ca şi el.

Ciudatul britanic şi-a propus să se întâlnească cu 40 de persoane de pe tot mapamondul iar impresiile să fie baza pentru volumul pe care intenţionează să-l scrie.

"Nu sunt singurul care s-a născut în acea zi. Multe familii au sărbătorit, acum 38 de ani, naşterea unui fiu. Întrebări sunt multe. Ce au acumulat în aceşti ani? Care este cea mai mare realizare a lor şi care este cea mai arzătoare dorinţă a lor? Şi-au realizat ambiţiile, sau acest lucru urmează să se întâmple? Sunt familişti, au copii, sau sunt singuratici şi rătăcitori? Cum a fost viaţa lor afectată de locul geografic în care s-au născut? Percepem vârsta similar sau acest concept este văzut diferit de locuitorii diferitelor ţări? Răspunsul la aceste întrebări este esenţa proiectului Time Twins!"

Până acum, Avis s-a întâlnit cu nouă persoane, între care un culturist din Olanda, un actor din New York, cu primarul unui oraş italian afectat de cutremure şi un scriitor irlandez. În lunile următoare el şi-a planificat să călătorească în Austria, Tailanda, Indonezia, Croaţia, Maroc, Slovenia şi Brunei pentru a întâlni oameni născuţi pe 1 decembrie 1974.

Concluzionând, Richard Avis crede că, în cele din urmă, cartea pe care o va scrie va fi o celebrare a diversităţii şi realizarilor umane.

apropo.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.