anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Călătoreşte pentru a se întâlni cu oameni născuţi în aceeaşi zi cu el

GALERIE
time-twinstime-twins2
 • time-twins
 • time-twins2
- +

Eşti născut pe 1 decembrie 1974? Există posibilitatea să te trezeşti cu scriitorul britanic Richard Avis la uşă!

Curiozitatea de a şti ce au făcut alţi oameni timp de aproape 40 de ani de existenţă l-a împins pe Avis să călătorească pe tot globul pământesc pentru a se întâlni cu oameni care au acceaşi zi de naştere ca şi el.

Ciudatul britanic şi-a propus să se întâlnească cu 40 de persoane de pe tot mapamondul iar impresiile să fie baza pentru volumul pe care intenţionează să-l scrie.

"Nu sunt singurul care s-a născut în acea zi. Multe familii au sărbătorit, acum 38 de ani, naşterea unui fiu. Întrebări sunt multe. Ce au acumulat în aceşti ani? Care este cea mai mare realizare a lor şi care este cea mai arzătoare dorinţă a lor? Şi-au realizat ambiţiile, sau acest lucru urmează să se întâmple? Sunt familişti, au copii, sau sunt singuratici şi rătăcitori? Cum a fost viaţa lor afectată de locul geografic în care s-au născut? Percepem vârsta similar sau acest concept este văzut diferit de locuitorii diferitelor ţări? Răspunsul la aceste întrebări este esenţa proiectului Time Twins!"

Până acum, Avis s-a întâlnit cu nouă persoane, între care un culturist din Olanda, un actor din New York, cu primarul unui oraş italian afectat de cutremure şi un scriitor irlandez. În lunile următoare el şi-a planificat să călătorească în Austria, Tailanda, Indonezia, Croaţia, Maroc, Slovenia şi Brunei pentru a întâlni oameni născuţi pe 1 decembrie 1974.

Concluzionând, Richard Avis crede că, în cele din urmă, cartea pe care o va scrie va fi o celebrare a diversităţii şi realizarilor umane.

apropo.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.