Călătorie fierbinte Iași-București: 45 de grade în vagoane. Călători luați cu Salvarea

luni, 01 iulie 2024, 09:08
2 MIN
 Călătorie fierbinte Iași-București: 45 de grade în vagoane. Călători luați cu Salvarea

Profesorul UAIC Bogdan Crețu a scris pe pagina sa de Facebook care sunt condițiile de călătorie cu trenul spre București. Lipsa aerului condiționat, atmosferă sufocantă (saună la 45 de grade), viteză mică, nepăsare din partea controlorilor sunt doar câteva din neajunsurile care însoțesc o călătorie spre/dinspre Capitală.

Postarea lui Bogdan Crețu:

Tren București-Iași.
Afară: 35 grade.
În tren: ~ 45 grade. (Vagoanele au geamuri fixe.)
2 ore întârziere.
În două stații, oameni care au cedat, duși la salvare.
Cine pretinde că România e o țară administrată?
PS. Nu am fost eu victima de data asta, ci soția mea. Am gustat și eu din deliciile călătoriei cu trenul acum câteva zile. E incomparabil mai obositor să ajungi de la Bucuresti la Iasi decat de la Beijing la Bucuresti. Iar la clasa I costa mai mult decât singur cu mașina.
La un moment dat, l-am intrebat pe controlor de ce nu functionează aerul condiționat. Mi-a răspuns simplu: pentru ca e prea cald afară. Normal. De-asta-i și zice „condiționat”.
Postarea profesorului a fost urmată de numeroase comentarii, majoriatea trecând prin aceeași experiență neplăcută:
Circul foarte des cu trenul. Ca anul ăsta n-a fost niciodată așa dezastru. Ore multe de întârziere, condiții de călătirie mizerabile. O bătaie de joc pe banii călătorilor cum rar s-a văzut.
Retur Reșița – București, în urma cu vreo două săptămâni. Două ore întârziere (13 ore jumate durata călătoriei) dar, înainte de asta, sentimentul distinct că mă aflu într-un tren care nu are o destinație anume, ci merge și tot merge, până când și ultimul călător se va fi topit.
Eu am venit de la Cluj la București la cușetă de un loc, pe barosăneală, doar că vagonul era vechi de 50 de ani și n-avea climatizare. Singura dotare de lux era că se deschidea geamul (cu greutate, că maneta era fragilă și, vorba conductorului, „dacă se rupe aia este”). Cu tot cu întârziere am făcut 11 ore jumate.

 

Etichete: cfr, sauna, vagoane

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii