Călătorii au umor: "Neluțule, ajung în 2-3 zile". Cât a întârziat trenul Timișoara-Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Călătorii au umor: "Neluțule, ajung în 2-3 zile". Cât a întârziat trenul Timișoara-Iași

GALERIE
tren
  • tren
- +

Trenul care a pornit de la Tmișoara duminică dimineață la ora 06:30 a ajuns la Iași luni la ora 01:30. Acesta ar fi trebuit să gareze duminică la ora 22:30. A făcut exact 19 ore, nu "doar" 16 cât parcurge în mod normal.

Întârzierea de 3 ore a fost cauzată de niște arbori care au fost doborâți de vânt înainte de Vatra Dornei. Copacii au căzut peste liniile de înaltă tensiune și peste calea ferată, iar curentul s-a oprit în jurul orei 17:30.

Mulți călători au făcut haz de necaz. Își sunau rudele care îi așteptau la destinație și le spuneau că vor ajunge în 2-3 zile.

"Neluțule, ajung la tine în 2-3 zile. Așteaptă-mă", așa suna un fragment dintr-o conversație telefonică, însoțit de râsetele colegilor de compartiment ale celui obosit de drumul lung.

Unii oameni veneau din străinătate. Luaseră avionul, autocarul sau o mașină din țara în lucrau până în Timișoara sau Arad, apoi urcaseră în tren. Ei spuneau că au făcut maxim trei ore până la graniță, apoi o zi până la destinație prin România.

Personalul de la CFR din gări și din tren s-a arătat îngrijorat de situația aceasta, nu că ar fi una nouă, ci tocmai pentru că devine din ce în ce mai proastă. Angajații spuneau că acei arbori care riscă să fie doborâți de vânt, ploi sau zăpezi grele ar trebui tăiați, fără însă a se distruge perdeaua forestieră și-așa zdrențuită.

"Bine că taie păduri întregi pentru interese personale, o vând pe nimic, distrug arii protejate, dar nu se ating de copacii care riscă oricând să provoace tragedii. Și să vedeți ce urmează de acum, că iarna încă nu a venit", a spus un reprezentant CFR.

Într-adevăr, aproape în fiecare an sunt probleme cam în aceleași zone. Anul trecut același tren a fost oprit tot în luna octombrie în zona Ilvelor și Dornelor din cauza căderilor mari de zăpadă care au dus la ruperea copacilor.

Vă reamintim că există o campanie de strângere de semnături pentru a forța alocarea fondurilor necesare dezvoltării infrastructurii căilor ferate.

VEDEȚI ȘI:

CAMPANIE fără precedent la CFR! Se strâng semnături și în gara și agenția din Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.