Călătorii răniți în accidente de tramvai sau autobuz la Iași primesc 500 lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Călătorii răniți în accidente de tramvai sau autobuz la Iași primesc 500 lei

GALERIE
accident tramvai
  • accident tramvai
- +

Costul poliţei anuale de asigurare pentru parcul auto al operatorului de transport local a crescut cu peste 40%. Majorarea a fost estimată în contextul achiziţiei de autobuze noi şi tramvaie second-hand.

Cele mai vechi vehicule care vor fi asigurate sunt fabricate în anul 1959, respectiv 10 tramvaie GT4. De altfel, întreg parcul auto, în ceea ce priveşte tramvaiele, este unul foarte vechi, mijloacele de transport fiind fabricate în special în anii 1960 şi 1970.

În ciuda creşterii valorii totale a poliţei cu peste 40%, asigurarea în cazul pasagerilor rămâne la acelaşi nivel ca în ultimii ani: 500 lei/persoană (deces sau invaliditate ca urmare a accidentelor), 10 lei/zi (spitalizare şi convalescenţă ca urmare a accidentelor) şi 50 lei (avarierea, distrugerea sau pierderea bagajelor, precum şi a bunurilor aflate asupra călătorilor).

Acestea sunt sumele asigurate în limita cărora societatea de asigurări poartă răspundere. Faţă de contractul actual, când sunt asigurate 297 vehicule, noul contract din perioada decembrie 2017 - decembrie 2018 va cuprinde un număr total de 382 de vehicule: 203 autobuze, 139 tramvaie, 11 microbuze şi 29 de maşini din parcul auxiliar. La acestea, se adaugă cele 10 automate de bilete din oraş şi poliţele în ceea ce priveşte pasagerii.

Compania de Transport Public (CTP) a estimat o valoare totală de 1,03 milioane lei. Contractul în vigoare, încheiat în decembrie 2016, ajunge la puţin peste 723.000 lei. Firmele interesate să participe la procedura de licitaţie pot înainta oferte la CTP până pe 6 noiembrie.

Apavital îşi asigură tot parcul auto pentru jumătate de milion de lei

Societatea de furnizare a apei caută să încheie contracte de asigurări RCA şi CASCO fără franşiză pentru autovehiculele din parcul auto propriu.

În anunţul publicat ieri pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, cererea este împărţită în şapte loturi, cu valori estimate între 17.116 lei şi 197.912 lei, în funcţie de numărul autovehiculelor asigurate. Valoarea totală a contractului a fost estimată la 512.798 de lei, numărul maşinilor pentru care urmează să se încheie poliţe RCA fiind 351, la care se adaugă 17 poliţe CASCO.

Licitaţia se desfăşoară în procedură simplificată, iar data limită de depunere a ofertelor este 9 noiembrie. Evaluarea va fi făcută cel mai târziu pe 4 decembrie.

Alex ANDREI, Radu MEȘNIȚĂ

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.