anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Călătoriile cu autorulota. Autorulotă sau rulotă? Care este diferența? Avantaje și dezavantaje (P)

GALERIE
articol44
 • articol44
- +

Vrei să optezi în următoarea ta vacanță pentru o autorulotă de închiriat sau pentru o rulotă? Vrei să încerci ceva nou? Însă, nu știi excat dacă să optezi pentru autrulote de închiriat sau pentru rulote. Drept urmare, în cele ce urmează îți vorbim despre diferențele dintre cele două dar și despre avantajele și dezavantajele fecăreia în parte.

Călătoriile cu autorulote de închiriat sunt preferate de mulți deoarece acestea sunt motorizate, dotate cu un interioare amenajat pentru a putea locui în ea. Rulota oferă și ea călătorilor un interior amenajat însă, în schimb, nu este motorizată și necesită un vehicul separate care să o tracteze în timpul deplasărilor.

Alegerea unei rulote sau autorulote va depinde de gusturile și dorințele fiecărei persoane în parte.

Care sunt avantajele oferite de o rulotă?

Rulota are avantajul de a le oferi călătorilor un spațiu mare, optimizat, confort, polivalență și libertate. Prețul unei rulote este mai mic decât cel al unei autorulote. Și atunci când ai în vedere autorulote sau rulote de închiriat, trebuie să șii că tariful de închiriere pentru o rulotă este mai mic. Rulota oferă mai mută mobilitate deoarece o poți lăsa în zona de camping și să mergi cu mașina în oraș pentru a vizita diferite obiecitve turistice.

Care sunt dezavantajele oferite de o rulotă?

Rulota este mai greu de manevrat, este mai greu cu ea în trafic. În plus, s-ar putea să ai nevoie de un permis de conducere altă categorie. Acest lucru se întâmplă atunci cân rulota are o greutate mai mare decât mașina.

Care sunt avantajele oferite de o autorulotă?

O autorulotă oferă o autonomie importantă și o mare libertate de mișcare. Ești liber să pleci oriunde îți dorești, să îți modifici planurile în orice moment, să îți prelungești sejurul dacă îți dorești și distanța nu reprezintă absolut nicio problemă. Nu ezistă nicio limită de viteză. La interior este echipată în mod corespunzător pentru a-ți oferi un maxim de confort și autonomie. Staționarea este mai simplă decât în cazul unei caravane și amenajarea este optimziaă.

Care sunt dezavantajele oferite de o autorulotă?

Prețul autorulotei, mai ridicat decât în cazul unei rulote reprezintă principalul dezavantaj. În plus, trebuie să știi că întreținerea unei autorulote este destul de costisitoare, trebuie să plătești asigurare și alte taxe. În plus, și tarifele de închiriere sunt mai ridicate în cazul unei autorulote.

Decizia între autorulotă și rulota se va face în funcție de nevoi, de preferințe și, nu în ultimul rând, de buget.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.