EURO-2024

Punem punctul pe știi

CALCULE: De ce golul miraculos al Ungariei în minutul 10 de prelungiri cu Scoția a dus România mai aproape de calificare

luni, 24 iunie 2024, 10:24
2 MIN
 CALCULE: De ce golul miraculos al Ungariei în minutul 10 de prelungiri cu Scoția a dus România mai aproape de calificare

Duminică seară, în Grupa A, într-un meci care s-a prelungit cu nu mai puțin de 10 minute, Ungaria a învins Scoția, 1-0, la ultima fază a meciului și a terminat pe locul 3 cu 3 puncte.

Cei care sperau să prindă locul 3 în Grupa A erau scoțienii, dar lovitura a dat-o Ungaria, care până în minutul 100 al celui de-al treilea meci fusese dominată. La ultimul contraatac al meciului, ungurii au înscris și au ajuns pe locul 3, după Germania și Elveția.

Ungaria are deci 3 puncte, cât România, însă golaveraj 2-5 (-3), față de România, 3-2 (+1). Asta înseamnă că și o înfrângere la cel mult 4 goluri în fața Slovaciei ne menține în fața Ungariei în clasamentul echipelor de pe locul 3, scrie siteul  de sport, GOLAZO.ro.

Să vedem cum arată primele calcule pentru „tricolori”:

  1. Batem Slovacia: România câștigă grupa dacă Belgia nu câștigă cu Ucraina, altfel terminăm pe locul 2;
  2. Facem egal cu Slovacia: România câștigă grupa dacă Ucraina și Belgia termină la egalitate, iar „tricolorii” marchează cel puțin același număr de goluri pe care îl reușesc și „dracii roșii” în ultima rundă.
  3. Acum trecem la situația în care România pierde în ultima rundă cu Slovacia, rezultat care ne aruncă pe locul 3 DACĂ Belgia o învinge pe Ucraina. Altfel, vom termina ultimii.

În optimi, pe lângă primele două clasate din fiecare grupă, vor merge și cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3 în grupă. Adică măcar DOUĂ echipe clasate pe locul 3 trebuie să aibă rezultate mai slabe decât România. Una dintre echipele de pe locul 3 cu rezultat mai slab decât România este deja Ungaria, cu golul din minutul 100, miraculos pentru ei, dar și pentru noi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii